poze  harca se intoarce la teatrul elisabeta bucuresti

"Harca se intoarce" la Teatrul Elisabeta, Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 29 Aprilie 2015 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

Comedia muzicala „Harca se intoarce“, inspirata dupa „Baba Harca” a lui Matei Millo (1851), va avea premiera pe 29 aprilie, la Teatrul Elisabeta din Bucuresti, de la ora 20.



In versiunea originala, compozitorul de renume Alexandru Flechtenmacher transforma textul Babei Harca in prima opereta romaneasca. In noua propunere dramaturgica, actorul si compozitorul Alexandru Suciu a compus muzica de la zero pentru a o face accesibila publicului din zilele noastre. „Influentele folclorice, desi superbe, nu isi mai gaseau locul aici”, spune Alexandru Suciu.

„Harca se intoarce” este o comedie muzicala in care Harca (Dana Rotaru), personajul principal al piesei, este o femeie abila, avida de putere si bani, manipulatoare a slabiciunilor celorlali. O incitanta ocazie se naste atuni cand Harca afla ca, atat seducatorul tanar Vlad (Alexandru Suciu), cat si batranul si bogatul domn Bazu (Bogdan Talasman) viseaza la tanara ingenua Viorica (Diana Dumitrescu). In dorinta de a o cuceri pe Viorica, ambii cer ajutorul Harcai. Pasiunea lor nu trece neexploatata, Harca incercand sa manipuleze lucrurile in favoarea celui care plateste mai bine. Dupa un sir de peripeii si situaii comice, adevarul e gata sa iasa la lumina. Ce se va intampla cu Harca? Dar cu Viorica? Va alege dragostea sau se va marita cu Bazu cel bogat?

Chiar daca „Harca se intoarce” este o comedie, Alexandru Suciu – care a compus coloana sonora a mai multor spectacole jucate pe scena Teatrului Naional din Bucuresti, a Teatrului Odeon si Nottara – nu a cazut in ispita de a crea o coloana sonora bufa. „Muzica subliniaza si urmareste povestea de dragoste a personajelor, in primul rand, si poteneaza caracterul acestora, dincolo de orice punctare a mecanismelor comice”, declara Alexandru Suciu, care joaca in acest spectacol si rolul timidului Vlad.

Alexandru Suciu este Vlad, timidul indragostit, care reuseste - prin iubire - evadarea din lumea Harcai. Despre personajul sau, actorul si compozitorul Alexandru Suciu spune: „Vlad este indragostitul clasic. Structura personajului meu este pastrata, in mare parte, ca in scriitura originala. Felul in care reacionam cand suntem indragostii nu s-a modificat de atunci si pana acum. Insa, situaiile in care suntem pusi pentru a ne implini iubirea sunt diferite faa de cele din secolele trecute. Pentru a descoperi povestea de dragoste dintre Vlad si Viorica, va invit la premiera din 29 aprilie, de la Teatrul Elisabeta”.

Actrita Dana Rotaru este protagonista comediei muzicale. In prezent poate fi vazuta in spectacolul „Fantoma de la Opera“. Alaturi de ea, din distributie mai fac parte: Bogdan Talasman, Diana Dumitrescu, Vladimir Draghia si Orest Pislariu Ranghilof.

Despre distributie

Dana Rotaru este Harca, escroaca moderna. Actrita de teatru si film, lector universitar doctor la UNATC, Dana Rotaru ofera o interpretare originala, plina de fora, graie talentului sau actoricesc. Dana are peste zece ani de experiena scenica - a colaborat cu Teatrul Odeon, Teatrul Act, ArCub, Teatrul Nottara. In cariera sa, a jucat in peste zece musical-uri, iar in prezent poate fi vazuta in spectacolul „Fantoma de la Opera“, pus in scena la Bucuresti de regizorul australian Stephen Barlow.

Bogdan Talasman este Bazu, barbatul bogat, pentru care totul, inclusiv dragostea, se masoara in bani. Actor de teatru si film („Mojo, o poveste cu gangster“, „Hotelul dintre lumi“, „Visul unei nopi de vara“ etc., filmele „Sunt o baba comunista“, „Filantropica“ etc.), Bogdan este angajat la Teatrul Mic din Bucuresti, unde poate fi vazut in cateva spectacole remarcabile.

Diana Dumitrescu este Viorica, frumoasa fata saraca, „obiectul” masinaiunilor Harcai. Cunoscuta publicului datorita numeroaselor sale roluri din seriale TV de succes („Minte-ma frumos“, „Regina“, „Aniela“, Iubire si Onoare“, „Pariu cu viaa”, „Ingeri pierdui“), Diana va aparea acum intr-o ipostaza inedita, un rol in care canta, joaca si danseaza.

Vladimir Draghia este Chiosa, stangacea mana dreapta a Harcai. Actor, producator si sportiv de performanta, Vladimir a jucat in seriale TV precum „Narcisa Salbatica“, „Detectiv – X“, „Vocea Inimii“ si „Mondenii.“ In prezent, el este concurent in emisiunea „Sunt celebru, scoate-ma de aici”, difuzata de ProTV. Din experiena sud-africana, el se va intoarce direct in lumea Harcai.

Orest Pislariu Ranghilof este tatal Vioricai, un om simplu, dominat de patima alcolului si vinovaia de a nu-si fi putut salva soia de la moarte, din cauza lipsei banilor. Orest este Prim-solist al Teatrului National de Opereta „I. Dacian”. Are peste 15 ani de experiena pe scenele din Bucuresti si din ara. A jucat in spectacole precum: Nabucco, Don Giovanni, Aida, Rigoletto, Tosca si multe altele. L-a jucat pe Prof. Higgis in spectacolul de operata „My Fair Lady”; a susinut numeroase recitaluri in Romania si in strainatate (America si Italia). Laureat al Festivalului Internaional de Canto „ Hariclea Darclée”. Premiul special al Juriului la Festivalul si Concursul de Lied romanesc de la Brasov.

Scenarist, regizor si actor, cu peste zece ani de experiena, Catalin Rotaru – regizorul comediei muzicale „Harca se intoarce” – a fost autor si a pus in scena piesa ,,Romeo taj Julieta”, cu care a luat premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul de Comedie Bucuresti (2008). A scris in numeroase seriale si emisiuni TV, intre care „Baiei buni“ si „Narcisa salbatica’’ (Antena 1).

„Harca se intoarce“ este un spectacol independent, produs de Axis Productions. Se va juca la Teatrul Elisabeta incepand cu 29 aprilie 2015. Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete sau online pe www.bilet.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 957
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3249 zile, 27 Apr. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .