poze in culise se transforma i i i schimba look ul
poze in culise se transforma i i i schimba look ul poze in culise se transforma i i i schimba look ul

În Culise se transformă și își schimbă ”look-ul”

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 21 Octombrie 2015 12:00
IN CULISE. La Scena. Calea Calarasilor nr 55

Categorii: Spectacole si Filme

Din această toamnă Teatrul În Culise ocupă mansarda din La Scena din Calea Călărașilor, colț cu Mântuleasa, pentru a duce mai departe gândul, visul și misiunea teatrului independent. Odată cu această metamorfoză, din 19 octombrie În Culise își schimbă imaginea din online și lansează noul website www.inculise.ro, într-o formulă îmbunătățită, mai accesibilă și user friendly, care îl pune pe spectator față în față cu actorul de pe scenă.

Un logo nou, contemporan, o imagine mai prietenoasă și mai aproape de oameni. Din această stagiune, În Culise propune un tip de relaționare mai strânsă cu publicul și promovează un teatru al oamenilor, pentru că așează actorul față în față cu omul curent atât prin spațialitatea spectacolelor, cât și prin subiectele propuse; un teatru actual, cu subiecte care vorbesc despre realitatea lumii de azi; un teatru intim, care se ferește de distanțele impuse tot mai des de societate; un teatru deschis, pentru că dorește să mențină un dialog cu cei care îi trec pragul și să înlăture preconcepțiile legate de underground sau elite; un teatru entertaining, pentru că dorește să transmită mesaje în forme de spectacol captivante, distractive, amuzante; un teatru necesar, în contextul socio-cultural bucureștean.
Cristian Bajora afirmă ”La fel ca orice brand, un teatru independent are nevoie de un refresh al imaginii – am simțit nevoia să aducem în prezent misiunea În Culise și să o comunicăm și prin logo, website, postere ale spectacolelor. Acum suntem mai prezenți, printr-o imagine caracterizată de simplitate și forță sugestivă.”
Uniunea dintre În Culise și La Scena înseamnă de fapt împletirea viselor lui Cristian Bajora, directorul artistic al Teatrului În Culise, cu cele ale lui Dan Hornoiu, președintele Fundației culturale ParteR și fondatorul teatrului din pod (Teatrul Arca). Se continuă astfel o istorie a fenomenului independent începută pe scândura din pod de actori de top ai teatrului românesc.
ÎNCEPUTURILE TEATRULUI DIN PODUL LA SCENA
La început a fost doar un pod plin de pisici în clubul La Scena, pe Călărașilor cu Mântuleasa. Apoi, a fost visul unui om cu sete de spectacol: Dan Hornoiu, un dobrogean plecat croitor în Italia și întors director la Sergio Tacchini, care și-a părăsit jobul de director din Oradea pentru a ajunge cârciumar în București. A promis că va da oamenilor un teatru și a numit clubul La Scena. Alături de Dan Hornoiu, alți patru visători s-au alăturat fundației ParteR (PR-ul artelor): Mugur Grosu (poet, grafician), Monica Sorian (PR), Traian Radu (advertising) și Victor Scoradeț (cronicar de teatru), iar împreună au pus la cale un proiect obraznic – au produs în premieră națională piesa elvețianului Urs Widmer ”Top Dogs”, cu o distribuție de top: Victor Rebengiuc, Valeria Seciu, Șerban Ionescu, Claudiu Bleonț, Ozana Oancea, Mihai Dinvale și Ionel Mihăilescu, sub coordonarea ”campioanei teatrului independent”, Theo Herghelegiu. Pe 28 februarie 2005, invitații (spectatori de seamă, Soţii Tăriceanu. Vicepremierul George Copos. Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii. Peter Imre. Dinu Patriciu) au plătit 100 euro/bilet pentru a porni acest vis, iar podul s-a transformat într-un teatru care funcționează și azi prin În Culise....

Mulțumim partenerilor: Șapte Seri, OrașulM.eu, Radio Romania Cultural, 4arte.ro, PeLipscani.ro, Cinemagia, CalendarEvenimente.ro, Eva.ro, InOras.ro, Autentici.ro.

Mai multe detalii: http://inculise.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 690
Cuvinte cheie: Bucuresti
teodora rosu

Adaugat in urma cu 3100 zile, 21 Oct. 2015

Adaugat de Teodora13141

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 682

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .