poze indianul vrea in bronx
poze indianul vrea in bronx poze indianul vrea in bronx

Indianul vrea în Bronx

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 21 Noiembrie 2015
Str. Batiste nr. 14, ARCUB

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 50/300

Intrare liberă // *Interzis sub 16 ani, conține scene de violență și limbaj vulgar „Indianul vrea în Bronx” este un text contemporan care pare să se fi născut pe străzile din New York. De fapt, piesa îşi are rădăcinile în Anglia unde autorul (Israel Horovitz) a studiat la începutul anilor ’60 Academia Regală de Artă Dramatică. Legile muncii din Anglia acelor ani erau absurd de părtinitoare, erau împotriva străinilor”.

În acea perioadă, Israel Horovitz lucra câte 45 de ore pe săptămână şi primea echivalentul a 35 de dolari, bani care îi ajungeau să plătească chiria. Mânca la cantină de câteva ori pe săptămână, “o mâncare uşor expirată”, iar această stare de spirit l-a ajutat să conceapă “Indianul vrea în Bronx”.

Prima reprezentaţie pe Broadway i-a avut în rolurile principale pe Al Pacino şi pe John Cazale, spectacolul primind, în anul 1968, premiul Obie, unul dintre cele mai importante distincţii în industria teatrului din New York.

Drama lui Israel Horovitz se desfăşoară într-un spaţiu relativ mic, într-o staţie de autobus/metrou, unde aşteaptă trei persoane.

“Două dintre ele nu au unde să se ducă, iar al treilea nu ştie cum să ajungă la destinaţie. În spatele fiecăruia dintre personaje este o poveste dură pe care ne-o putem imagina. Victime ale unui sistem care a pierdut controlul asupra lor, Murph (Anghel Damian) şi Joe (Paul Ipate), doi adolescenţi abia ieşiţi dintr-o casă de corecţie, declanşează în mod gratuit împotriva unui indian un întreg arsenal de acţiuni violente şi de tirade obscene. Nu întâmplător personajul asupra căruia acţionează Murph şi Joe este indian. Problema rasismului, care este atât de actuală şi în zilele noastre, devine una dintre componentele agresivităţii celor doi ”

Mai multe detalii: http://arcub.ro/agenda_detail.php?id=1099

Pret bilet: Intrare li

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 634

Eveniment postat de organizator

arcub

Adaugat in urma cu 3053 zile, 19 Nov. 2015

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .