poze intalniri cu arta lui dan puric in luna mai 2010
poze intalniri cu arta lui dan puric in luna mai 2010 poze intalniri cu arta lui dan puric in luna mai 2010

Intalniri cu arta lui DAN PURIC in luna Mai 2010

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 15 Mai 2010 19:30
Str. Lipscani nr. 53

Categorii: Spectacole si Filme

Compania Passe Partout DP a fost înfiintata de catre Dan Puric în anul 1999. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate vârstele...

Daca mergeti Sambata, 8 Mai , orele 19:30, la "DOI dintre NOI", este aproape sigur ca o sa va placa, dar dupa ce iesiti din sala, va intrebati daca a fost teatru sau dans. Pentru ca este putin diferit chiar si de spectacolele cu care ne-au obisnuit cei din trupa "Passe Partout - Dan Puric". Protagonistii spectacolului sunt: Ana Pepine si Paul Cimpoieru.
De fapt, este un emoţionant eseu vizual şi coregrafic, care a împrumutat multe elemente teatrale. Atât de multe încât în orice moment riscă să se apropie de teatru până nu mai ai îndoieli, ca apoi să se îndepărteze din nou. Şi chiar această separare fragilă şi incertă este calitatea spectacolului. Povestea de iubire se scrie din gesturi declanşate şi comentate de muzică, expuse în trăiri teatrale.
Spectacolul "Doi dintre NOI", prezentat in limbajul teatral universal promovat in Romania de trupa "Passe-Partout Dan Puric", prilejuieste desfasurarea unei sensibile demonstratii de miscare, sunet si imagine, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi.

Joi, 13 Mai, de la orele 19:30 va invitam sa vizionati spectacolul "NOI" prezentat de Compania "Passe-Partout Dan Puric", la sala Rapsodia din str. Lipscani 53.
Spectacolul "NOI" este poate cea mai îndrăzneaţă manifestare a unei generaţii de tineri artişti de până acum. Într-un spectacol de aproape două ore, 23 de oameni sunt în acelaşi timp actori, regizori, scenografi şi coregrafi. O adevărată demonstraţie de curaj şi originalitate, o Commedia dell' Arte a zilelor noastre, un comentariu fermecător asupra contemporaneităţii.
Un spectacol în care toate nebuniile vremurilor noastre - de la talk-show-urile isterice la problemele de alimentaţie - sunt ironizate senin, cu candoare. Protagoniştii spectacolului „NOI” promit să aducă în faţa spectatorilor propria lor variantă de lume, ceva mai puţin zbuciumată, ceva mai puţin speriată de greutăţile zilei, o lume mai colorată, în care oamenii ştiu să râdă fără batjocură şi să fie trişti fără dulcegării.

Sambata, 15 Mai, la ora 19:30 – “TOTI CINCI” va vor spune povestea dintotdeauna a omenirii, concentrata in cateva zeci de minute doldora de muzica si culori, cu sunetele frematatoare ale pasilor de step, cu misterul pantomimei, al dansului, al gestului spontan si efervescent. Cinci oameni. Ca cinci degete de la o mana. Nimic din ce-i uman nu va lipsi din poveste: umorul, fericirea, nedumerirea, tristetea, nostalgia, iertarea...
Separat, suntem : Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man.
"Toti Cinci" va vom spune despre nebunia lumii, despre bucuria ei, despre miracolele care ne inconjoara, dar pe langa care trecem cu totii, din viteza, in fiecare zi. Venim sa va vorbim, tacand, despre ceea ce nu se vede (decat cu ochiul... liber).

Miercuri, 19 Mai de la orele 19 :30, nu ratati one man show-ul „VIS” cu Dan Puric.
"In acest spectacol fara fir rosu conducator sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele am calatorit in lume iar cu altele, pur si simplu, m-am rugat. Vi le ofer pe toate dumneavoastra publicului spectator" (Dan Puric).
In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat, al realitatii "spiritualizate" in intelect. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina "Cuvantului facut trup". Gestul este un altfel de cuvant care manifesta epifania persoanei, intentia neacoperita, nesustrasa spontaneitatii, nesupusa reductiei, nesistematizata, netranspusa in registrul "dialectic" al gandirii discursive. Curgerea logica deslusitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, inmugurire a sensurilor din limbajul gestic.

Sambata, 22 Mai, de la orele 19:30 va invitam la “RENCONTRES”, poezia momentelor importante din viata, cu Violeta Totir si Dragos Huluba.
Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului “Rencontres”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le “joaca””, le “mimeaza” si le “danseaza” cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.
Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. “RencontreS” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.

Sambata, 29 Mai, orele 19:30 va invitam la spectacolul "FANTASMAGORIA", în regia lui Vadim Rusu, "o poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti".
Spectacolul îi are în distribuţie pe Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu şi Petrică Voicu.
"Fantasmagorie" este "un spectacol-reverie, în timpul căruia cei patru actori te vor face să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol", dar şi "o creaţie la graniţa dintre pantomimă şi circ, la fel de stranie şi de fascinantă ca o plimbare de o oră de-a lungul Siberiei călare pe spinarea lui Fram, ursul polar…

Pentru rezervari si bilete: casa salii Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, telefon 021/315.89.80 sau 0734.540.593, zilnic in intervalul orar 11.00-18.00.

Mai multe detalii: http://www.passe-partoutdp.ro

Pret bilet: 15-40 lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 459

Eveniment postat de organizator

ppdp

Adaugat in urma cu 3679 zile, 05 Mai. 2010

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 363

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .