poze intalnirile jti spectacolul la belle

Intalnirile JTI - Spectacolul "La Belle"

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 19 Septembrie 2009 19:00
Teatrul National "I.L. Caragiale"

Categorii: Spectacole si Filme

Compania Les Ballets de Monte-Carlo va sustine spectacolul "La Belle"

"Intalnirile JTI" se afla la cea de a zecea aniversare, devenind de-a lungul timpului un eveniment cultural de referinta.

Lansat in anul 2000 pentru a marca noua identitate a companiei (R.J. Reynolds devenea JTI), conceptul a avut la baza filozofia companiei mama din Japonia (Japan Tobacco Inc.): "a face afaceri nu inseamna nimic altceva decat o serie de intalniri cu oamenii, cultura, viata..."
Evenimentul s-a desfasurat de atunci neintrerupt, reusind sa aduca pe scena romaneasca unele dintre cele mai prestigioase companii de balet din lume, alaturi de nume de marca ale muzicii clasice. Opt editii au fost destinate artei dansului, iar doua, muzicii clasice.

Dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica "George Enescu", pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost oaspeti ai "Intalnirilor JTI". Spectacolele "Intalnirile JTI" s-au bucurat de aprecierea deosebita a publicului si trei ani consecutiv au primit Premiile VIP: premiul "Evenimentul lunii" in 2004 pentru Compania Nacional de Danza, director artistic Nacho Duato si in 2006 pentru spectacolul sustinut de Joaquin Cortes, ca si premiul "Arte" pentru spectacolul din 2005, sustinut de Cullberg Ballet, coregraf Mats Ek.

Prima editie a "Intalnirilor JTI" a fost inaugurata de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, cu spectacolul "Ballet for Life". Compania a revenit in Romania in 2007, cu spectacolul-retrospectiva "L'Amour, la Danse", care a reunit fragmente din cele mai reusite creatii ale lui Maurice Béjart din ultima jumatate de secol. Anul trecut, compania americana Alvin Ailey American Dance Theater a sarbatorit cel de-al 50-lea an de existenta, sustinand un spectacol in cadrul "Intalnirilor JTI", ca parte a unui turneu international, ce a inclus si Romania.

Incepand cu anul 2007, o data la doi ani "Intalnirile JTI" se desfasoara in cadrul Festivalului "George Enescu", iar anul acesta ofera publicului roman un spectacol extraordinar sustinut de un nume de marca in lumea dansului: Les Ballets de Monte-Carlo, avandu-l ca director coregraf pe Jean-Christophe Maillot. "La Belle", spectacolul de balet dupa povestea lui Charles Perrault, pe muzica lui Piotr Ilitch Tchaikovsky si in coregrafia lui Jean-Christophe Maillot, a fost lansat la Monte Carlo in 2001 si a obtinut premiul Nijinsky pentru cea mai buna productie coregrafica a acelui an.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 533
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3868 zile, 03 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .