poze  l om dada de gigi caciuleanu
poze  l om dada de gigi caciuleanu poze  l om dada de gigi caciuleanu poze  l om dada de gigi caciuleanu

"L'Om DAdA" de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 14 Mai 2016 20:00
Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti - sala Atelier

Categorii: Spectacole si Filme

Un spectacol de teatru coregrafic poetic, plin de sensuri filosofice, viu, actual și profund. Gigi Căciuleanu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, impreuna cu tanarul dans-actor Lari Giorgescu, vă invită să vizionați spectacolul „L’Om DAdA”.

Spectacolul „L’Om DadA” va fi o noutate – prima întâlnire cu poezia dadaistă, cu experimentul avangardei, cu mixtura scenică dintre cuvânt și mișcare... va fi plăcerea de a vedea un spectacol de teatru-dans de înaltă clasă, satisfacția unei seri în care se asistă la un act artistic de calitate. Este bucuria revederii lui Gigi Căciuleanu pe scenă.
„Mișcarea dansată este un dozaj controlat și savant între haos și ordine. Să iei bastonul cu ambele capete...Haosul fără nici o structură n-ar rezista nicio secundă, ordinea, singură, fără un dram de nebunie, n-ar putea fi decât destructurantă și catastrofică...Nebunia și structura n-ar ști să existe singure. Dimpotrivă chiar. Sunt destinate să trăiască într-o permanentă simbioză. Cu nevoia vitală să fie alimentate de o continuă și mutuală înfruntare. Nicio explozie de nebunie creatoare, nicio răsturnare de logică, nicio bulversare de sintaxă, nicio imagine poetică n-ar fi posibilă fără claritatea simplă a cuvintelor...sau conceptelor”, explică Gigi Căciuleanu, aducând astfel noi semnificații textului scris în urmă cu un secol.
Mișcările însoțite de poezia „omului aproximativ” din „L’Om DAdA” adaugă timpul trecut prezentului, prefigurând un viitor „aproximativ”, într-un mod emoționant. Cuvintele lui Tristan Tzara devin, astfel, mai actuale ca oricând și capătă chiar o nuanță profetică: „Suntem directori de circ și fluierăm în vânturile bâlciurilor, în mijlocul mănăstirilor, prostituțiilor, teatrelor, realităților, sentimentelor, restaurantelor, ohi, oho, bang, bang. (…) Dar noi, DADA, nu suntem de părerea lor, căci arta nu este serioasă, vă asigur, și dacă noi arătăm crima pentru a spune savant ventilator, este ca să vă facem plăcere, buni auditori, vă iubesc în așa măsură, vă asigur și vă ador”.

Traducerea textelor din limba franceză a fost realizată de Ion Pop.

Spectacolul „l’Om DAdA” este produs de Teatrul Național București, Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” și Fundația Art Production, cu sprijnul Institutului Cultural Român.

Biletele se pot procura de la Agenția de bilete a TNB - telefon 021.314.71.71

Mai multe detalii: http://www.tnb.ro/ro/lom-dada

Pret bilet: 20, 40

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 581

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1589 zile, 05 Apr. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 183

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .