poze  l om dada de gigi caciuleanu
poze  l om dada de gigi caciuleanu poze  l om dada de gigi caciuleanu poze  l om dada de gigi caciuleanu

"L'Om DAdA" de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Joi 9 Iunie 2016 20:00
Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti - sala Atelier

Categorii: Spectacole si Filme

În anul în care se împlinesc 100 de ani de la lansarea manifestului Dadaist, care a revoluţionat arta modernă şi 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara, părintele acestui curent literar și artistic, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” și Fundația Art Production vă invită la spectacolul de teatru dans "L’Om DAdA", de Gigi Căciuleanu.

Odată cu această nouă premieră la TNB, artistul Gigi Căciuleanu, nume care a făcut înconjurul lumii, aduce în scenă nu doar talentul său de regizor-coregraf, ci şi pe cel de interpret, într-un spectacol în care, alături de actorul Lari Giorgescu, își propune să demonstreze, că “...toți suntem dadaiști. Defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă și în viață. De ce "L’Om DAdA"? Pentru că am vrut să alătur aceste cuvinte, „om” în limba română, cu „dada” - universalul, explică Gigi Căciuleanu. Am pornit de la L`homme approximatif, textul lui Tristan Tzara, teribil de poetic, deloc absurd, frumos, nefragmentat, stufos, plin de semnificații, foarte actual chiar și după 100 de ani. Omul aproximativ este de fapt arhetipul omului cât se poate de exact, și anume actorul și dansatorul".

Muzician şi poet al mişcării, înzestrat cu un fin spirit satiric, aşa cum l-aţi putut descoperi în precedentul său spectacol de la Național, D’ale noastre, artistul Gigi Căciuleanu ne încredinţează că “L’Om DAdA va fi un spectacol foarte actual, pentru că vine ca o continuare a D’ale noastre. Acolo, discursul lui Caţavencu a fost dezmembrat în vocale, ceea ce a reprezentat, de fapt, o acțiune dadaistă. Astfel, voi continua cu Lari Giorgescu, în L’Om DAdA, ceea ce am început în D'ale noastre”.

Aflat la cel de-al 4-lea proiect alături de Gigi Căciuleanu, actorul Lari Giorgescu mărturiseşte la rândul lui: "… propunerea de a lucra pe un text de Tristan Tzara este cu atât mai binevenită cu cât descopăr, cu uimire, cât de apropiaţi suntem cu toţii de curentul Dadaist; de cele mai multe ori, fără să ştim. Cred că acesta va fi și sentimentul publicului, la sfârşitul spectacolului”.

Regia: Gigi Căciuleanu
Distribuția: Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu
Traducere texte: Ion Pop
Asistent coregrafie: Lelia Marcu-Vladu
Lighting design: Cristian Simon
Sunet: Dorel Sidorof, Liviu Stoica
Lumini: Ionuț Vlașcu
Regia tehnică: Adrian Ionescu
Foto: Iulia Antocică, Mircea Albuțiu și Florin Ghioca

"L’Om DAdA" este o coproducţie a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" (prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală Ion Sava), Gigi Căciuleanu Romania Dance Company şi Fundaţia Art Production, cu sprijinul JTI și al Institutului Cultural Român.
Biletele se pot procura de la agentia de bilete TNB, telefon 021.314.71.71 și online https://www.mystage.ro/bilete/lom-dada-116/#/r=725

Mai multe detalii: https://www.mystage.ro/bilete/lom-dada-116/#/r=725

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 648

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1848 zile, 22 Mai. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 186

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 30 Mai 2021 - 13 Iun 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 30 Mai 2021 - 13 Iun 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 30 Mai 2021 - 13 Iun 2021
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 30 Mai 2021 - 13 Iun 2021
  • Ai ceva de zis?

    .