poze l om dada
poze l om dada poze l om dada poze l om dada

L'Om DAdA

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Februarie 2017 20:00
Teatrul National, Sala Atelier

Categorii: Spectacole si Filme

De ce L’Om DAdA? Pentru că am vrut să alătur aceste cuvinte, „om” în limba română, cu „dada” - universalul, explică Gigi Căciuleanu. Am pornit de la L`homme approximatif, textul lui Tristan Tzara, teribil de poetic, deloc absurd, frumos, nefragmentat, stufos, plin de semnificații, foarte actual chiar și după 100 de ani. Omul aproximativ este de fapt arhetipul omului cât se poate de exact, și anume actorul și dansatorul".

Muzician şi poet al mişcării, înzestrat cu un fin spirit satiric, aşa cum l-aţi putut descoperi în precedentul său spectacol de la Național, D’ale noastre, artistul Gigi Căciuleanu ne încredinţează că “L’Om DAdA va fi un spectacol foarte actual, pentru că vine ca o continuare a D’ale noastre. Acolo, discursul lui Caţavencu a fost dezmembrat în vocale, ceea ce a reprezentat, de fapt, o acțiune dadaistă. Astfel, voi continua cu Lari Giorgescu, în L’Om DAdA, ceea ce am început în D'ale noastre”.

Aflat la cel de-al 4-lea proiect alături de Gigi Căciuleanu, actorul Lari Giorgescu mărturiseşte la rândul lui: "… propunerea de a lucra pe un text de Tristan Tzara este cu atât mai binevenită cu cât descopăr, cu uimire, cât de apropiaţi suntem cu toţii de curentul Dadaist; de cele mai multe ori, fără să ştim. Cred că acesta va fi şi sentimentul publicului, la sfârşitul spectacolului”.

"l’Om DAdA" este o coproducţie a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” (prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală Ion Sava), Gigi Căciuleanu Romania Dance Company şi Fundaţia Art Production, cu sprijinul JTI și al Institutului Cultural Român.

Foto credit: Florin Ghioca/TNB

Mai multe detalii: http://www.tnb.ro/ro/lom-dada

Pret bilet: 20, 40

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 372

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1085 zile, 31 Ian. 2017

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 177

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 26 Ian 2020 - 26 Ian 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs autocad lt 2019

Curs Autocad LT 2019

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
  • Ai ceva de zis?

    .