poze lansare film poarta alba in regia lui nicolae margineanu

Lansare film "Poarta Albă", în regia lui Nicolae Margineanu

Bucuresti , Bucuresti. Joi 16 Octombrie 2014 19:00
Cinema Studio

Categorii: Spectacole si Filme

Premieră de gală "Poarta Albă", în regia lui Nicolae Mărgineanu

Cel mai recent lungmetraj de ficţiune semnat de regizorul Nicolae Mărgineanu, "Poarta Albă", se pregăteşte de lansarea de gală.

În data de 16 octombrie, la Cinema Studio, începând cu ora 19:00, evenimentul de prestigiu va reuni atât actorii, cât şi întreaga echipă ce semnează producţia peliculei "Poarta Albă", un film-mărturie a unor vremuri tumultoase, încărcate de emoţie istorică.

Cinefilii, criticii şi presa se vor bucura de prezenţa regizorului Nicolae Mărgineanu, care îi va avea alături pe actorii Cristian Bota, Sergiu Bucur, Bogdan Nechifor, Marius Turdeanu, Mihai Bica, Tudor Smoleanu, Radu Banzaru, Constantin Cojocaru, Virgil Aioanei, Ion Besoiu, Eugen Cristian Motriuc, Maria Ploae, Oana Mărgineanu.

Începând cu prima zi după lansare, 17 octombrie, filmul va intra în marile cinematografe din toată ţara.

"Poarta Albă" este un film inspirat din fapte reale şi porneşte de la descoperirea din anul 2007, făcută de un student la teologie, care observă pe fresca bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti că Pruncul Iisus, ţinut în braţe de Maica Domnului, este îmbrăcat în zeghe de puşcăriaş. Ştirea ar fi trecut neobservată dacă nu s-ar fi aflat că fresca fusese pictată în urmă cu 50 de ani chiar de către părintele Arsenie Boca, fost deţinut la Poarta Albă şi în permanenţă supravegheat atent de Securitate. Părintele era considerat încă de pe atunci Sfântul Ardealului.

"Poarta Albă" este un film dramatic ce îşi propune să fie un testimonial al unor vremuri dure, nu foarte îndepărtate, urmărind viaţa a doi studenti care, odată ajunşi în lagărul morţii ca deportaţi politici, îşi dau seama că munca forţată la Canal nu are scopul construirii unei căi de transport între Dunăre şi Marea Neagră, ci crearea unui loc al suferinţei organizate, unde cei indezirabili regimului comunist trebuie exterminaţi. Suspansul este permanent. Moartea îi pândeşte în orice moment. Întâlnirea cu Părintele Arsenie Boca îi ajută să descopere speranța într-o lume ce părea a fi fără speranță.

O poveste despre prietenie şi solidaritate într-un univers întunecat şi nedrept. O poveste despre speranţă.

Nicolae Mărgineanu este cunoscut pentru regizarea a numeroase filme artistice, printre care "Binecuvântată fii, închisoare", "Pădureanca", "Ştefan Luchian", "Schimb valutar", etc. precum şi filme documentare ca "Amfiteatre şi închisori", "Urmărit de securitate", "Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu". De-a lungul carierei sale, a primit mai multe premii, atât în cadrul festivalurilor naţionale, cât şi a celor internaţionale, printre care Montreal, Amiens, Karlovy Vary sau Moscova.

Mai multe detalii: http://poartaalba.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 727

Eveniment postat de organizator

diana

Adaugat in urma cu 2071 zile, 03 Oct. 2014

Adaugat de dianaf

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .