poze  marco spada in exclusivitate la grand cinema more

„Marco Spada”, in exclusivitate la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 30 Martie 2014

Categorii: Spectacole si Filme

Piesa aduce pe scena o coregrafie complet noua semnata de Pierre Lacotte, inspirata de spectacolul clasic din secolul al XIX-lea

Bucuresti, 26 martie 2014 – Una dintre cele mai spectaculoase productii ale teatrului Bolshoi, „Marco Spada”, va fi difuzata in premiera in Romania la Grand Cinema & More. Piesa reprezinta o reinterpretare semnata Pierre Lacotte a spectacolului „Fiica Banditului”, jucat pentru prima oara la Opera din Paris in 1857. Baletul va fi transmis live de la Moscova pe 30 martie, la 18:00 (ora Romaniei), in exclusivitate pentru tara noastra.
Cu o coregrafie complet noua, imbinand dans si pantomima, spectacolul „Marco Spada” reprezinta o productie exclusiva Bolshoi si va putea fi jucat numai pe scena celebrului teatru pentru urmatorii sapte ani. Productia creata special pentru compania ruseasca imbina coregrafia complexa cu pantomima plina de umor, aducand la viata povestea banditului italian Marco Spada, care isi ascunde nelegiuirile sub masca unui aristocrat. Secretul vietii duble a talharului este pus in pericol atunci cand Printul Federici ii cere mana fiicei sale, dand nastere unui sir de intamplari dramatice.
Spectacolul in 3 acte reprezinta o interpretare grandioasa atat la nivel tehnic, cat si dramatic: schimbari consecutive de decor, participarea intregului corp de balet, precum si cinci roluri principale create pentru cinci solisti. Rolul lui Marco Spada este jucat de catre americanul David Hallberg, primul balerin strain invitat sa se alature teatrului Bolshoi in anul 2011. In rolul Angelei, fiica banditului, este Evgenia Obraztsova, cunoscuta pentru performantele din spectacolele Don Quixote, La Sylphide sau Frumoasa din Padurea Adormita, in timp ce rolul rivalei sale, Marchiza de Sampietri, este interpretat de tanara Olga Smirnova, castigatoare a premiului Benois de la Danse pentru cea mai buna dansatoare din lume.
La teatrul Bolshoi, „Marco Spada” a avut premiera pe 8 noiembrie 2013 si, de atunci, se bucura de un real succes atat in randul publicului, cat si al criticilor. Aceasta este cea de-a doua reinterpretare a spectacolului semnata de Pierre Lacotte, dupa cea din 1981 de la Opera din Roma.
Spectacolul face parte din stagiunea 2013 - 2014 a Grand Cinema & More. Aceasta aduce in salile de cinema spectacole live, transmisiuni in direct sau inregistrari ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de opera, teatru şi balet din intreaga lume. Biletele pentru spectacolul „Marco Spada” pot fi rezervate sau achizitionate online, pe www.grandcinemaandmore.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 2258 zile, 26 Mar. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .