poze monstrul in green hours
poze monstrul in green hours poze monstrul in green hours poze monstrul in green hours

MONSTRUL în Green Hours!

Bucuresti , Bucuresti. Luni 19 Noiembrie 2012 20:00
Teatrul LUNI de la Green Hours, Calea Victoriei Nr.120

Categorii: Spectacole si Filme

Spectacol-monodramă independent cu accente de comedie neagră și horror!

de/regia/cu ADRIAN ȚOFEI, inspirat de evenimente reale și idei de Raeesa Aniff și Jonathan Caouette
Durata: 50 minute

Rezervări: 0788452485, teatru@greenhours.ro

Adrian Verdeș are grave probleme cu el însuși, cu insectele, cu sora sa, cu pisica surorii sale, cu bunicul său, cu foști colegi de grădiniță, cu Iulia – colega de care a fost îndrăgostit în clasa I, cu o nouă Iulie – actrița de care s-a îndrăgostit în perioada facultății, cu Facebook, cu spitalele psihiatrice și cu o comisie formată din voi – spectatorii!

Spectacolul a evoluat radical de la o reprezentație la alta, fiind în prezent un cu totul altul față de cel din ziua premierei. Textul, regia și compoziția rolului au avut parte de modificări majore pe parcurs, care l-au făcut să evolueze de la un simplu one-man-show la un spectacol-monodramă complex, de un realism frapant, cu explozii de comedie și cu un personaj pe măsură!

Foto / Video: http://adriantofei.wordpress.com/monstrul/

Premii și festivaluri:
- participare la Festivalul Național de Comedie de la Galați, Ediția 2012;
- participare la Festivalul UNIDRAMA Independent Liga de la Tg.Mureș, Ediția 2012;
- participare la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, Ediția a II-a, 2012;
- locul al doilea în alegerile publicului la Gala Tânărului Actor HOP de la Mangalia, Ediția 2012.

„Nu de multe ori ți se întâmplă după un spectacol, mai ales în Târgu Mureș în ultimii ani, să exclami – Nu-i posibil așa ceva!
Adrian Țofei a adus un monstru fantastic la Unidrama; monodrama scrisă, regizată și jucată de acesta are în prim plan un om de o nefericire cumplită, un nebun care nu-nțelege de ce lucrurile care-ți plac pot fi considerate monstruoase de alții și de ce simplul fapt că iubești pe cineva nu e suficient pentru a te disculpa în caz că o răpești, sechestrezi, violezi… Adrian Țofei, pe lângă faptul că a scris un text foarte bun, bolnav de bun, și-a construit un rol la milimetru. Precis, minuțios, și-a valorificat calitățile actoricești la maximum, într-un spectacol în care, pornind de la semne și gesturi simple, ușor de recunoscut, a făcut un nebun admirabil, cu care a trecut printr-o sumedenie de registre într-un mod unitar și coerent. Adrian Verdeș, nebunul (Adrian Țofei), se înfățișează într-o pijama dungată în fața comisiei și-ncepe să-și relateze „cazul” de-a fir a păr. Nenorocirile mărunte provocate în copilărie au provocat hohote de râs; fiecare gest, fiecare grimasă, zâmbetul și râsul dement al actorului stârneau râsul ca pe un reflex al publicului. Evolulând povestea micilor crime, apoi ale traumelor copilăriei și adolescenței, hohotele continuau, nu te puteai stăpâni, te uitai la nebunul în pijama care-și desfăcea necontenit fără succes un nasture, cum povestea cu un rânjet întins evenimente triste sau oripilante, cum se lăsa cuprins de nostalgie și durere, dar când își ridica fața și i-o vedeai schimonosită de o plăcere sadică, râdeai chiar dacă îți spuneai că nu-i de râs. În final nu a mai râs nimeni, chiar dacă nebunul îndemna – Râdeți, de ce nu mai râdeți acum! Moment care ar fi devenit derizoriu dacă până atunci nu ar fi controlat perfect spectacolul. Cred că asta m-a surprins cel mai plăcut, capacitatea de a controla totul cu exactitatea unui maniac, de la text la mișcări și până la public.
Nu știu dacă o să mai avem ocazia să-l vedem cu spectacolul ăsta în Târgu Mureș, dar vă invit să puneți mâna pe mouse și să-l vânați!”
(Valentin Covaciu, zi-de-zi.ro)

Mai multe detalii: http://www.facebook.com/events/426691407379196/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1386
Cuvinte cheie: green , monstrul , tofei , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

adrian ofei

Adaugat in urma cu 4160 zile, 06 Nov. 2012

Adaugat de AdrianTofei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 45

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .