poze national theater 50 years on stage la grand cinema more

National Theater: 50 years on stage la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Joi 20 Februarie 2014 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

Grand Cinema & More transmite in exclusivitate intr-un cinema din Romania unul dintre cele mai semnificative momente culturale ale sfarsitului de an 2013: aniversarea a 50 de ani a renumitului Teatru National al Marii Britanii.

Spectacolul “National Theater: 50 Years on Stage” are o distributie de mare clasa. Printre multe nume notabile ale teatrului britanic se numara Judi Dench, castigatoarea premiilor Oscar si Tony, Ralph Fiennes, nominalizat la Oscar si castigator al premiului Tony, Simon Russell Beale si Alex Jennings, castigatori al premiului Olivier. Spectacolul este transmis pe 20 februarie, de la ora 20:00, in Sala 1 din cinematograful din Baneasa Shopping City.
Spectacolul “National Theater: 50 Years on Stage” aduna pe scena un numar de 100 de actori ce aduc un omagiu celor mai controversate, memorabile si mult iubite scene din piesele de teatru ce s-au jucat pe scena de la National Theater. Avand la baza fragmente din piese de succes precum Rosencrantz and Guilderstern Are Dead, The History Boys, Antony and Cleopatra, Angels in America, Guys and Dolls sau London Road, spectacolul aniversar imbina imagini din arhiva extrem de bogata a teatrului cu scene in care joaca unii dintre cei mai aclamati actori care au pasit pe scena National Theater in ultima jumatate de secol.
“Proiectia speciala “National Theater: 50 Years on Stage” reprezinta un adevarat eveniment cultural si o ocazie pentru public de a surprinde esenta teatrului britanic. Alaturi de British Council, partenerul acestui eveniment, ne bucuram sa prezentam in Romania un spectacol de o asemenea amploare care celebreaza una dintre cele mai iubite arte din regat,” a precizat Atena Balint, Alternative Content și Event Manager in cadrul Grand Cinema & More.

Inca din epoca de aur cand se afla sub conducerea marelui actor Laurence Olivier, si dupa mutarea institutiei in cladirea iconica din inima Londrei, National Theater a reprezentat cea mai prolifica sursa de talente din teatru, aici avand premiera lucrari ai unor scriitori de talia lui Harold Pinter, Peter Shaffer, Tom Stoppard, Alan Bennett si David Hare. “National Theater: 50 years on Stage”, in regia lui Sir Nicholas Hytner, a avut loc pe data de 2 noiembrie 2013 iar de atunci se bucura de succes in cinematografele din intreaga lume.
Spectacolul face parte din stagiunea 2013 - 2014 de la Grand Cinema & More. Aceasta aduce in salile de cinema spectacole live, transmisiuni in direct sau inregistrari ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de opera, teatru si balet din intreaga lume.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3711 zile, 19 Feb. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .