poze opera trubadurul va fi transmisa la grand cinema more

Opera Trubadurul va fi transmisa la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Joi 30 Octombrie 2014 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

Spectatorii se vor putea bucura de o productie exceptionala, cu proiectii video suprarealiste si un joc fascinant de lumini

Grand Cinema & More va difuza spectacolul de opera Trubadurul, joi 30 octombrie, incepand cu ora 20:00. Reprezentatia pusa in scena in anul 2013 la Opera din Berlin il are in distributie pe aclamatul tenor Placido Domingo, sub bagheta marelui dirijor Daniel Barenboim.
Spectacolul „Trubadurul”, semnat de compozitorul Giuseppe Verdi, a avut premiera acum mai bine de 160 de ani si are un libret inspirat de tragedia "El Trovator" de Antonio Garcia Gutiérrez. Povestea se desfasoara in Spania secolului XV, in timpul razboiului civil dintre sustinatorii monarhiei si partizanii printului de Urgel. Actiunea incepe la palatul Contelui de Luna, unde Ferrando, capitanul ostilor, isi tine soldatii treji cu o poveste inspaimantatoare: o vrajitoare batrana, acuzata ca i-a facut farmece fratelui contelui, a fost arsa de vie. Azucena, fiica acesteia, a incercat sa-si razbune mama si l-a rapit pe fratele Contelui de Luna, un copil, pentru a-l arunca in flacari. Insa, din greseala, aceasta si-a aruncat propriul fiu in mijlocul focului. Cealalta fata a povestii prezinta dragostea dintre Leonora, curteana printesei de Aragon, si trubadurul Manrico, presupusul fiu al Azucenei. Unul dintre ofiterii printului Urgel, Manrico se dovedeste a fi adevaratul frate al Contelui de Luna. Povestea ia o turnura tragica, atunci cand contele, indragostit la randul lui de Leonora, intra intr-o confruntare pe viata si pe moarte cu Manrico pentru mana acesteia.
Spectacolul se bucura de o distributie de talie internationala, a carei interpretare a fost aclamata de criticii din intreaga lume. Celebrul tenor Placido Domingo joaca pentru prima oara rolul Contelui de Luna, dupa decenii intregi in care a interpretat personajul Manrico. In rolul acestuia din urma, a fost distribuit tenorul Gaston Rivero, apreciat pentru timbrul sau grav si prezenta dinamica. Rolurile personajelor principale feminine sunt jucate de doua artiste de origine rusa: soprana Anna Netrebko contureaza cu virtuozitate un portret convingator al Leonorei, in timp ce mezzosoprana Marina Prudenskaya exceleaza in rolul vulcanicei Azucena. Vocile maiestuase ale interpretilor vor fi acompaniate de corul Staatsopernchor Berlin si orchestra Staatskapelle Berlin.
Opera Trubadurul este condusa de Daniel Barenboim, unul dintre cei mai mari dirijori din intreaga lume, al carui palmares cuprinde mai multe premii Grammy, precum si onoruri din partea Coroanei britanice, si a Legiunii de Onoare franceze. Regia si scenografia sunt semnate de Philipp Stölzl, recunoscut pentru productiile sale inovatoare. Decorul feeric al spectacolului pare desprins din basme, cu elemente moderne integrate in contextul istoric si proiectii video suprarealiste, acompaniate de lumini scenice captivante.
Pentru o experienta de vizionare unica, spectacolul de opera Trubadurul va fi transmis la Grand Cinema & More atat in sala 5, cat si la Grand VIP Studios.
Stagiunea culturala 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atat spectacole de opera, balet si teatru sau teatru pentru copii, cat si spectacole de improvizatie si evenimente speciale. Grand Cinema & More continua sa ofere publicului o experienta culturala alternativa, care impune un nou standard in ceea ce priveste divertismentul din oferta centrului comercial Baneasa Shopping City.
Mai multe detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3472 zile, 16 Oct. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .