poze  orchestra titanic

• ORCHESTRA TITANIC

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 16 Ianuarie 2016 19:00
IN CULISE. La Scena. Calea Calarasilor nr 55

Categorii: Spectacole si Filme

MOTTO: Iluzia este unul dintre cele mai puternice motivații ale omului – îi dă putere să meargă mai departe.

O nouă producție de top a Teatrului În Culise, Orchestra Titanic este, exact așa cum îi spune și autorul Hristo Boytchev, o comedie despre speranta. Un spectacol complet, unde teatrul se îmbină cu tehnologia, proiecțiile de video mapping adăugând un plus de prospețime montării.

Scriitorul de origine bulgară este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani, piesele acestuia fiind montate pe scenele din întreaga lume (în peste 40 de țări din cele cinci continente). Pe plan internațional, din distribuția spectacolului a făcut parte și actorul scoțian John Hannah, pe care l-ați văzut în „Patru nunți și o înmormântare”, „Spartacus” sau „Mumia”.

Orchestra Titanic este un spectacol despre vis și speranță.

Povestea: Atunci când Titanicul se scufunda, iar pasagerii se îmbulzeau frenetic în bărcile de salvare, orchestra de pe vas interpreta un ultim cântec: „Mai aproape de Dumnezeu”. Acest moment istoric îl inspiră pe Boytchev, care transformă povestea trupei într-o metaforă pentru viața și existența umană, spunând că încă de când te naști ești ocupat să mori. Iar ca să supraviețuiești acestei pedepse trebuie să găsești modalitatea prin care să uiți de realitatea dură, să-ți păstrezi calmul și să mergi mai departe...

Orchestra Titanic spune povestea a patru cerșetori care reușesc să pună în aplicare cel mai mare truc al tuturor timpurilor. După o viață trăită pe un peron, așteptând un tren al schimbării care nu mai vine și înecându-și durerile în alcool, vagabonzii descoperă un mare secret care le curmă toate suferințele.

“Prima oară am luat contact cu acest text atunci când mi-am dat lucrarea de licență. Am câștigat mai multe premii – pentru cel mai bun spectacol, pentru cel mai bun actori - și mi-a rămas în suflet experiența de pe scenă. Așa că aceasta a fost prima opține atunci când mi-am propus să regizez. Orchestra Titanic reprezintă un examen de maturitate al acestui grup de actori, care au deja sute de reprezentații în spate. Mi-au depășit toate așteptările, iar un astfel de spectacol ar confirma pe orice scenă. Subiectul propus este fascinant – evadarea din propria-ți lume, din propria-ți capcana pe care mintea sau chiar viața însăși ți-o pune și te blochează într-o așteptare teribilă. Este un fel de enciclopedie plină cu aforisme, care adună gândurile unor oameni politici celebri, filosofi sau psihologi și practic oricine vede spectacolul trebuie să plece îngândurat acasă.” (Florin Frățilă)

de Hristo Boytchev, traducerea Diana Bulboacă
Cu: Alexandru Banciu, Paul Alexandru, Ștefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu
Video mapping: Daniel Ionescu
Regia si scenografia: Florin Frățilă

Info: www.inculise.ro
Rezerăvi: 0735 026 762 sau http://inculise.ro/rezervari-online

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1198
Cuvinte cheie: Bucuresti
teodora rosu

Adaugat in urma cu 3014 zile, 27 Dec. 2015

Adaugat de Teodora13141

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 682

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .