poze ouibada un spectacol de gigi caciuleanu
poze ouibada un spectacol de gigi caciuleanu poze ouibada un spectacol de gigi caciuleanu poze ouibada un spectacol de gigi caciuleanu

OuiBaDa - un spectacol de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 19 Iunie 2010 20:00
Bd. Nicolae Balcescu nr. 2

Categorii: Spectacole si Filme

De la specificul naţional la universalitate...

La baza spectacolului stă balada naţională românească Mioritza, poem care ne transportă, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pământ la comuniunea cu universul. De la luptă fratricidă la nuntă cosmică.
Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiţează timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei ţări europene finalmente foarte puţin cunoscute de către marele public din Occident. Dar totuşi o Românie a lui Ionescu, Brâncuşi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.
Muzica este un montaj de muzică pur românească de ieri şi de azi, mergând de la folclor până la muzica cea mai tânără şi actuală.
Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic către Universal. De la specificul naţional la universalitate.
100% românesc, OuiBaDa nu îl pune în scenă numai pe român, ci fiinţa umană în general. OuiBaDa este mai mult decât un spectacol. Reprezintă o lume specifică lui Gigi unde absurdul se îmbină cu momentele de tandreţe, duritatea cotidianului cu emoţia poetică, umorul cu amorul...


GIGI CĂCIULEANU ROMANIAN DANCE COMPANY prezintă "OuiBaDa"
Un spectacol de: GIGI CĂCIULEANU
Scenografie: CORINA GRAMOŞTEANU
Distribuţia: Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Ramona Bărbulescu, Szasz Levente, Ana Pepine, Lelia Marcu, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu, Ioana Marchidan
Vizual: ALEXANDRU DANIEL APOSTOL
Lumini: ALIN POPA
Producător: Fundaţia Art Production
Spectacol realizat cu sprijinul CNDB


GIGI CĂCIULEANU
Absolvent al Şcolii de Coregrafie din Bucureşti. În paralel cu disciplinele baletului academic, încă din şcoală descoperă şi aderă la dansul lui Miriam Răducanu. După obţinerea diplomei urmează un stagiu de perfecţionare la Teatrul Balşoi. Ca solist al Operei din Bucureşti interpretează roluri din repertoriu, dar practică în acelaşi timp dansul diferit, profund modern şi contemporan al lui Miriam Răducanu, sub îndrumarea căreia participă atât la spectacolele Nocturne 9 1/2, cât şi la spectacole naţionale şi internaţionale (Viña del Mar, Piatra Neamţ, Balbeck, Edinburgh...).
La plecarea din ţară, după o stagiune în compania Pinei Bausch, unde este invitat ca profesor şi coregraf, se stabileşte împreună cu partenera sa, Ruxandra Racoviţă, în Franţa, unde ocupă rînd pe rînd, alături de colaboratorul său, actorul şi regizorul Dan Mastacan, postul de director al Companiei de Balet la Grand Théâtre din Nancy (1974-1978), al Centrului Naţional Coregrafic din Rennes (1978-1993). În 1994, înfiinţează la Paris Compania Gigi Căciuleanu, al cărei director este Dan Mastacan. Din 2001, este director artistic al Baletului Naţional Chilian EL BANCH.
În 2001 montează la Teatrul Ariel din Tîrgu Mureş piesa Jungla X, cu ocazia căreia acesta îi publică şi Cartea Junglei X, iar în 2002, publică la Santiago prima sa carte de specialitate VVV – Viento, Volumenes, Vectores iar “Adevărul literar şi artistic” îi publică primele versuri trimise ziarului în … anii ‘70.
În 1994 este decorat de către statul francez cu gradul de „Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres”, iar în 2002 primeşte medalia "Steaua României" cu rangul de Cavaler. Printre numeroasele premii de coregrafie : Varna… de două ori marele premiu la Köln… locul 1 la concursul Paris-Bagnolet… premiul revistei “Actualitatea Muzicală” pentru spectacolul Trubadurul… de trei ori premiul APES al Criticii Chiliene… de două ori premiul ALTAZOR (echivalentul Oscar-ului din Chile) …
Este societar al Societăţii Autorilor din Franţa - SACD şi unul din membrii fondatori al organizaţiei UNESCO « Le Conseil International de la Danse ».
La invitaţia Teatrului de Balet Oleg Danovschi din Constanţa montează: Verdi – Requiem, Mozartissimo, America… În 2005 montează pentru trupa de balet a Operei Române din Bucureşti spectacolul Simfonia Fantastică.

Mai multe detalii: http://www.cndb.ro/ouibada-un-spectacol-de-gigi-caciuleanu-19-iunie-ora-20-00-sala-ronda.html

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 640
Cuvinte cheie: Bucuresti
ppdp

Adaugat in urma cu 3709 zile, 13 Iun. 2010

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 363

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
asr jujutsu juniori incepatori 8 14 ani

ASR Jujutsu, juniori incepatori (8-14 ani)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .