poze paharelul cu nectar

Paharelul cu nectar

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 7 Octombrie 2017 11:00 - Sâmbătă 7 Octombrie 2017
Bulevardul Regina Elisabeta, nr 45

Categorii: Spectacole si Filme

Primul musical pentru copii și întreaga familie din repertoriul Teatrului Elisabeta!


Autor: Valeriu Anania
Regizor: Ștefan Ruxanda
Muzica originală: Eugen-Dan Drăgoi
Scenografie și costume: Anca Cernea

Distributia:
Cătălina Dumitrașcu, Doina Antohi, Cristiana Ioniță, Ada Dobrea, Bogdan Durlicioiu, Vlad Gălățianu, Ștefan Ruxanda

Teatrul Elisabeta prezinta, “Paharelul cu nectar”, un musical pentru copii si intreaga familie. Teatrul Elisabeta isi dezvolta portofoliul de productii de succes, cu un spectacol inedit in regia lui Stefan Ruxanda, dupa textul lui Valeriu Anania. Prima productie dedicata intregii familii, corespunde unui nivel ridicat de performanta artistica atat din punct de vedere al interpretarii cat si din punct de vedere al muzicii live, fiind inspirata de productii similare de pe West-End sau Broadway. Decorul fantezist si inedit, muzica special conceputa pentru acest spectacol, costumele desprinse din basme, jocul actoricesc desavarsit fac din “Paharelul cu nectar” una dintre cele mai elaborate productii musical din Romania dedicate prichindeilor de toate varstele.

“Paharelul cu nectar” este prima piesa de teatru scrisa de Valeriu Anania, unul dintre cei mai straluciti exponenti ai teatrului poetic romanesc. Aceasta fantezie muzicala pentru copii si parinti are un pronuntat caracter educativ si moral, aducand in prim-plan virtuti ca: harnicia, corectitudinea, frumusetea sufleteasca, generozitatea, delicatetea, eleganta. Personajele ca din desene animate prind viata prin intermediul unor actori savurosi precum Doina Antohi, Cristiana Ionita, Ada Dobrea, Vlad Galatianu, Bogdan Durlicioiu, Stefan Ruxanda si Catalina Dumitrascu (9 ani).

Piesa de teatru „Paharelul cu Nectar” este scrisa in versuri, intr-un limbaj poetic deosebit de frumos ce aduce in atentia micilor spectatori lumea multicolora a gazelor si a florilor. Frumusetea, bunatatea si harnicia castiga intotdeauna in universul mic al inaripatelor bazaitoare. Margaretele, Macii, Fluturii, Greierii si alte fiinte delicate sunt cateva dintre personajele carora Valeriu Anania le imprumuta comportamente specific umane. Acest univers de poveste pentru cei mici dar si pentru cei mari, reuseste sa bine dispuna cu replicile pline de haz, sa surprinda cu jocul scenic exploziv, sa incante cu ritmurile melodice special concepute pentru aceasta. „Păhărelul cu Nectar” nu este doar un spectacol pentru copii, este un spectacol memorabil ce ii va incanta si pe cei mici si pe cei mai mari; este un spectacol inedit pentru intreaga familie.

Aurel Sasu, critic si istoric literar, afirma despre textul lui Valeriu Anania faptul ca: “Paharelul cu nectar, este una dintre cele mai frumoase, dintre cele mai superbe parabole care s-au scris in cultura romana. Si nu numai in literatura pentru copii. Un prim nivel de semnificatie al acestei carti ar fi faptul ca frumusete pe dinafara e trecatoare, frumusetea de cuget e eterna.”

Spectacolul este recomandat copiilor incepand cu varsta de 6 ani. Muzica este compusa de Eugen Dan Drăgoi; scenografia si costumele de Anca Cernea iar regia de Stefan Ruxanda.

Teatrul Elisabeta este un loc special in care se imbina actul artistic, cu divertismentul si socializarea. Pana in prezent, Teatrul Elisabeta are la activ patru productii proprii cu un succes fulminant (“Boeing Boeing”, “Incurcatura la nivel inalt”, “ Las’ ca stim noi”, “O casnicie linistita”) reprezentatiile acestora, inca de la lansare, jucandu-se cu casa inchisa.

Mai multe detalii: http://www.teatrulelisabeta.ro/paharelul-cu-nectar-sambata-7-octombrie-ora-1100/#!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 862
Cuvinte cheie: Bucuresti
otilia ioana

Adaugat in urma cu 2431 zile, 01 Aug. 2017

Adaugat de Restaurant Elisabeta

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 906

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .