poze  quartet gala legendele dansului la intalnirile jti
poze  quartet gala legendele dansului la intalnirile jti poze  quartet gala legendele dansului la intalnirile jti

“QUARTET GALA” - Legendele dansului, la Întâlnirile JTI

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 7 Octombrie 2016 20:00
Teatrul Naţional I.L. Caragiale - Sala Mare

Categorii: Spectacole si Filme

Mats Ek, va prezenta pe 7 și 8 octombrie, la Teatrul Național București, în cadrul Întâlnirilor JTI, două lucrări coregrafice extraordinare, alături de soția și muza sa, Ana Laguna.

Mats Ek este laureat al Premiului Europa pentru Teatru, care i-a fost decernat pe 26 aprilie, la Craiova. Acest premiu reprezintă cea mai prestigioasă recompensă europeană din domeniul teatrului, fiind acordat personalităţilor sau intituţiilor care au contribuit la realizarea unor evenimente culturale esenţiale în înţelegerea şi cunoaşterea reciprocă a oamenilor. Câştigatorul a fost desemnat pentru întregul său parcurs artistic, dintre personalităţile de prim-plan ale teatrului internaţional.

Mats Ek a mai fost prezent la Întâlnirile JTI în 2005, în calitate de coregraf al Cullberg Ballet, cu trei lucrări antologice - Aluminium, creație proprie, Empty House și Negro con Flores, ambele semnate de Johan Inger -, foarte apreciate la momentul respectiv de public, presa de specialitate și critică.

La ediția din 2016 a Întâlnirilor JTI, alături de Mats Ek și Ana Laguna, vor dansa alte două nume legendare, Susanne Linke si Dominique Mercy. Cei patru artiști, selectați de coregraful Daniele Cipriani, vor interpreta o gală originală (Quartet Gala), demonstrând că în pofida trecerii anilor, sau poate chiar din acest motiv, dansatorii maturi sunt izvor nesecat de experiența, emoții, înțelepciune, profunzime.

Ek (70 ani) va interpreta împreună cu Ana Laguna (61 ani), Cartoful și Amintirea, oferind publicului ocazia intr-adevăr unică de a admira un cuplu celebru dansându-și „autobiografia” și rara șansă de a-l vedea pe coregraful Ek dansând. Împreună, cei doi artiști emană o energie puternică, iar chimia dintre ei este de-a dreptul palpabilă.
„Cartof este un dialog al unui cuplu cu vechime. O privire ludică și morocănoasă către „chinul” de a conviețui, plin de contraste, bine conceput în drama sa puternică și presărat cu accese de umor pătrunzător. Amintire (…) prezintă fragmente din viața de zi cu zi a echipei formate din soț și soție, lăsând pe seama dansului puterea de a sugera amplitudinea cuvintelor nerostite, care leagă două ființe umane, pășind pe aceeași cărare a călătoriei lor existențiale” (Leonetta Bentivoglio, critic de artă teatrală).

Dominique Mercy (65 ani), celebru interpret al Pinei Bausch, va duce publicul în atmosfera specifică Teatrului Bausch, interpretând solo-ul Băiatul acela cu ziarele (That Paper Boy), în coregrafia lui Paschal Merighi.
Dansatoarea și coregrafa de origine germană recunoscută la nivel internațional, Susanne Linke (71 ani) va interpreta Un Solo pierdut...Cu salutări către Dore (A Lost Solo...With Greeting To Dore) realizată în 2014 și bazată pe versiunea explozivă a fascinantei creații Sarbatoarea Primăverii (The Rite of Spring), de Igor Stravinsky.

Inaugurate în anul 2000, de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI au găzduit dansatori, coregrafi și trupe de balet celebre: Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company.

Evenimentul este organizat și în acest an de Fundația Art Production, beneficiind de consilierea artistică a Silviei Ghiață.

Vă așteptăm la Întâlnirile JTI!

Biletele se găsesc la Agenția Teatrul Național București (tel. 021-314.71.71), în rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro şi www.mystage.ro

Mai multe detalii: http://www.eventim.ro/ro/bilete/intalnirile-jti-legendele-dansului-bucuresti-teatrul-national-431203/event.html

Pret bilet: 200 şi 300

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1119

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2885 zile, 05 Mai. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .