poze  rigoletto si spargatorul de nuci la grand cinema more

„Rigoletto” si „Spargatorul de Nuci” - la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 20 Decembrie 2014 20:30

Categorii: Spectacole si Filme

Spectacolul de opera “Rigoletto” de Giuseppe Verdi va fi transmis in direct la Grand Cinema & More, sambata, 20 decembrie 2014 la ora 20:30.

Opera in 3 acte are la baza un libret de Francesco Maria Piave, care, la randul sau a fost adaptat dupa piesa Le roi s’amuse (Regele se amuza) de Victor Hugo. Celebra arie La Donna è mobile, reprezentativa pentru spectacolul „Rigoletto”, a devenit una dintre cele mai faimoase pasaje de opera din istoria muzicii. Fragmentul a fost interpretat de catre un numar impresionant de tenori de succes, precum Enrico Caruso, Miguel Fleta, Plácido Domingo sau Andrea Bocelli.
Rigoletto este o tragedie despre nedreptate social si inegalitate, care il are drept personaj principal pe bufonul cocosat de la curtea Ducelui de Mantova. Spectacolul intens si plin de pasiune recreeaza stilul de viata nestapanit al nobilimii italiene din secolul al XVI-lea.

Distributia:
Rigoletto - Simon Keenlyside;
Gilda - Erin Morley;
Ducele - Piotr Beczala.

Dirijor - Myung-Whun Chung.


Grand Cinema & More va transmite in direct de la Teatrul Bolshoi unul dintre cele mai reprezentative spectacole de balet din lume, „Spargatorul de nuci”. Reprezentatia de balet va putea fi urmarita duminica, 21 decembrie, incepand cu ora 16:45 la Grand Cinema & More, inclusiv la Grand VIP Studios.
„Spargatorul de Nuci” este un spectacol pentru intreaga familie, cu un libret adaptat de la basmul „Spargatorul de Nuci si Regele Soarece” de E.T.A. Hoffmann si pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Dupa o istorie de peste 120 de ani, aceasta a devenit una dintre lucrarile de referinta din domeniul baletului, sinonima cu celebrarea sarbatorilor de iarna.
Spectacolul este un basm modern despre iubirea ideala, ce exploreaza temele puterii si raului. „Spargatorul de Nuci” spune povestea micutei Marie, care primeste drept dar de Craciun un spargator de nuci din lemn. Dupa ce, la miezul noptii, toate jucariile prind viata, spargatorul de nuci se transforma intr-un print si porneste alaturi de Marie intr-o aventura pe taramul bradului de Craciun.
Coregrafie - Yuri Grigorovich,
Scenogragie, costume - Simon Virsaladze,
Dirijor - Pavel Klinichev.

Mai multe detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3411 zile, 16 Dec. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .