poze seara de film looking for langston

Seara de film - Looking for Langston

Bucuresti , Bucuresti. Joi 10 Decembrie 2009 19:00
Pavilion Unicredit

Categorii: Spectacole si Filme

Proiectie de film Isaac Julien LOOKING FOR LANGSTON.

Castigator a numeroase premii, filmul artistului britanic Isaac Julien este in acelasi timp apreciat de critica de specialitate si controversat. O consideratie lirica si poetica asupra vietii apreciatului poet al Renasterii din Harlem, Langston Hughes. Isaac Julien il invoca pe Hughes ca un reper cultural afro-american, intr-un decor impresionist si atmosferic, ce face paralela dintre localurile ilegale ale Harlemului anilor 1920 si cluburile de noapte din Londra anilor 1980.

Julien exploreaza subintelesurile sexuale ambigue ale bogatei perioade de expresie artistica si durabila semnificatie culturala a acestei munci de pionierat.
Filmat intr-un monocrom somputos, Looking for Langston combina filmari de arhiva cu decoruri noi, secvente fantastice si o poveste de dragoste imaginata. Rezultatul este o lucrare estetica si destinata celebrarii, despre expresia artisica si natura dorintei.

Isaac Julien (n. 1960) este considerat unul din cei mai importanti artisti video ai ultimilor ani. Filmul sau "Looking for Langston" a castigat premiul Teddy Award la Festivalul International de Film de la Berlin. A fost nominalizat pentru premiul Turner in 2001 si a castigat premiul Semaine de la critique la Festivalul de Film de la Cannes in 1991. In 2003 a castigat Marele Premiu al Juriului la Kunstfilm Biennale din Koln. A castigat prestigiosul premiu MIT Eugene McDermott Award in the Arts in 2001 si Frameline Lifetime Achievement Award in 2002. Lucrarea sa "Paradise Omeros" a fost prezentata ca parte din Documenta XI in Kassel in 2002. A expus la Tate Modern, Centre Pompidou, Guggenheim si MoCA Miami si a predat la Scolile de studii afro-americane si vizuale ale Universitatii Harvard. Din septembrie 2009 este profesor la Universitatea de Arta si Design din Karlsruhe. Locuieste si lucreaza la Londra.

Imagine: Still from Looking for Langston (1989, 60′) by Isaac Julien. Courtesy of the artist.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 599
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5224 zile, 08 Dec. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .