poze  tara infranta la ceainaria teatrului act

"Ţară înfrântă" la Ceainăria Teatrului Act

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 12 Ianuarie 2011 19:00
Sala de Lectura - Ceainaria ACT: Calea Victoriei 126, etaj 2

Categorii: Spectacole si Filme

Teatrul Naţional Radiofonic – Redacţia Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Fundaţia Teatrul ACT – Sala de Lectură realizează, în stagiunea 2010-2011, un parteneriat,TEATRU&CEAI, ce constă în audiţii cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă şi contemporană, sau noi variante radiofonice ale unor texte dramatice clasice.

În spaţiul rafinat şi primitor al Ceainăriei Sala de Lectură – Teatru ACT, publicul are posibilitatea să cunoască creaţiile unor cunoscuţi şi consacraţi actori, sau tineri talentaţi care vor să se impună, în montări ale unor regizori exersaţi şi convinşi de posibilităţile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic.

Proiectul TEATRU&CEAI continuă prin prezentarea miercuri, 12 ianuarie 2011, ora 19:00, a premierei Ţară învinsă, documentar radiofonic de Ilinca Stihi, cu participarea poetei Ioana Ieronim; postprocesare sunet şi montaj Mihnea Chelaru; regia artistică Ilinca Stihi; audiţia are loc în prezenţa realizatorilor. Regizoarea reuneşte o istorie la zi a Cetăţii Râşnovului (lângă Braşov) şi a administrării ei din perspectivă turistică – cu încălcări sau ocoliri ale legii, în indiferenţa autorităţilor şi a societăţii civile contemporane – şi poveşti din copilăria poetei, plasate la începutul anilor ’50, în spaţiul oraşului Râşnov; o copilărie care, cu toată grija părinţilor, nu a putut fi protejată de spaimele instalării în România a puterii comuniste, dovedită ca putere nelegitimă. Şi, aşa cum mărturiseşte poeta, sub solida masă din sufragerie, copila nu-şi mai vedea, de lacrimi, păpuşile cu care se juca ascultând convorbirile adulţior. Ioana Ieronim evocă fapte şi emoţii legate de acest loc în care comunitatea saşilor a trăit alături de români, a făcut copii şi a construit pentru veşnicie biserici, cetăţi, case. Într-un dialog firesc, Ioana Ieronim şi câţiva oameni ai locului dau mărturie despre viaţa împreună a saşilor şi a românilor.

Reuşita Ilincăi Stihi – regizor care a fost distins în 2010 cu importante premii la două festivaluri internaţionale de teatru radiofonic, Prix Ex Aequo şi Prix Marulic, pentru spectacolul Maldoror, biografia sentimentală a unui criminal în serie – este aceea de a aduna într-un univers autentic şi liric vocile unor oameni obişnuiţi; realitatea este dramatică, trebuie doar să fim atenţi la ea.

Premiera Ţară învinsă se difuzează marţi, 18 ianuarie, ora 19:00, la Radio România Cultural.

Mai multe detalii: http://www.saladelectura-act.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 402
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3334 zile, 11 Ian. 2011

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .