poze turandot grand cinema digiplex

Turandot @ Grand Cinema Digiplex

Bucuresti , Bucuresti. Joi 1 Noiembrie 2012 20:00
Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City

Categorii: Spectacole si Filme

Joi, 1 noiembrie, opera în trei acte în limba italiană va fi difuzată la Grand Cinema Digiplex începând cu ora 20:00, într-o inregistrare de la Arts Centre, din Melbourne. Spectacolul are o distribuţie de excepţie, aflându-se sub indicaţiile regizorului Graeme Murphy, responsabil şi pentru coregrafie.

În prima seară a lunii noiembrie, Grand Cinema Digiplex aduce în faţa publicului “Turandot”, ultima operă a lui Giacomo Puccini, pusă în scenă post-mortem, cu mare succes la Scala din Milano, în aprilie 1926. Partitura a fost finalizată de fostul său elev, Franco Alfano.Gustul exotic îl poartă pe Puccini în China şi scrie ultima sa operă inspirat fiind de un basm persan din colecţia lui Carlo Gozzi “Cartea celor o mie şi una de zile ”. Turandot semnifică “fiica lui Turan”, reprezentând o regiune din Asia Centrală. Opera descrie povestea dintre prinţul Calàf şi prinţesa Turandot, cea care refuză cu orice preţ iubirea. Pentru a obţine permisiunea de a se căsători cu frumoasa prinţesă, pretendenţii trebuiau să răspundă corect la trei ghicitori. Orice răspuns greşit le putea aduce acestora moartea. Prinţul Calàf trece testul, însă Turandot ezită să-i răspundă la promisiunea căsătoriei, până când acesta îi oferă un târg: prinţul este dispus să-şi rişte viaţa, în cazul în care frumoasa prinţesă îi află numele adevărat până la răsărit. Puccini s-a oprit la splendida scenă a morţii lui Liu, sclava care s-a sinucis pentru a păstra numele prinţului. Acest final trebuia să fie apogeul creaţiei lui Puccini, culminând cu ceea ce maestrul definea ca fiind “dezgheţul” lui Turandot, prinţesa cu inima de gheaţă care sfârşeşte prin a fi topită de iubire.

Continând unele dintre cele mai emoţionante arii scrise vreodată, "Nessun Dorma" şi “Vincerro”, în mod sigur Turandot este opera romantică adusă la superlativ.

Toamna aduce la Grand Cinema Digiplex noi spectacole de operă remarcabile. Înregistrarea piesei “ Les Contes d’Hoffmann” şi reprezentaţia live a operei “Carmen” vor putea fi vizionate pe 22 noiembrie respectiv 13 decembrie, ambele interpretate în cadrul Operei de la Paris.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1114
cristina

Adaugat in urma cu 4169 zile, 29 Oct. 2012

Adaugat de gemyna

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 26

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .