poze un minut de dans sau uf
poze un minut de dans sau uf poze un minut de dans sau uf poze un minut de dans sau uf

Un Minut de Dans sau UF!!!

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 21 Noiembrie 2015 20:00
Teatrul Mic Bucuresti, Str. C-tin Mille nr.16

Categorii: Spectacole si Filme

Un titlu neconventional dar care este atat de original pentru piesele semnate de Gigi Căciuleanu. Acest spectacol sărbatoreşte 50 de ani de când Gigi Căciuleanu a debutat ca dansator pe scena Teatrului Mic în coregrafia „Măiastrei” Miriam Raducanu.

Gigi Căciuleanu Romania Dance Company va prezenta din nou „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”, pe 21 și 22 noiembrie, la Teatrul Mic, orele 20:00.
Fără a sta sub semnul improvizației de moment, ci al celei programatice, spectacolele vor fi diferite, astfel că publicul va vedea în fiecare seară altceva. Spectatorii vor fi martori ai acelor momente dificile ale creației, care piere imediat ce a fost arătată pe scenă. Tot ce rămâne e o emoție intensă, consecință a gestului creat, irepetabil.

„Un minut de dans sau UF!!!” este ca un bilet într-o călătorie în lumea unde alfabetul chirilic s-a prins în horă cu româna și unde, de fapt, se vorbește o singură limbă, aceea a dansului. E puțin improvizată, puțin regizată, parodiată și ironizată cu drag. E surprinsă într-un moment mai puțin propice, în care creatorul îi articulează încă mișcările și conotațiile ba cu o mânușă roșie sau cu o pălărie. Chiar dacă rămâne la nivelul de repetiție, spectacolul și această limbă a corpului numită dans, uneori stângace, alteori artă, te amuză și te înduioșează deopotrivă. - Oana Bogzaru, Yorick.ro

„La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt. Și, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator...Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!!”,își explică Gigi Căciuleanu demersul.

Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”. Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Ana Vişan şi Andrei Iancu, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu.

Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.

Parteneri: Radio România Cultural, România Liberă, RFI România, Şapte Seri, Port.ro, Accente, Kult Studio.

Biletele se găsesc la Teatrul Mic, în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii: http://www.art-production.ro/

Pret bilet: 45 - 75

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 982

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 3185 zile, 30 Oct. 2015

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 233

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
targul de carte gaudeamus la bucuresti 2024

Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024

Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024
  • Ai ceva de zis?

    .