poze  vis cu dan puric
poze  vis cu dan puric poze  vis cu dan puric poze  vis cu dan puric

"VIS" cu Dan Puric

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 8 Decembrie 2012 19:00
Teatrul de pe Lipscani

Categorii: Spectacole si Filme

În acest spectacol fără fir roșu conducător sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele mi-am câștigat existența în barurile de noapte, cu altele am călătorit în lume, iar cu altele, pur și simplu, m-am rugat.

Un one man show al unui maestru al pantomimei şi al expresivităţii coroprale. Totul explodează la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trăi, viziunea poetică, talentul său de actor, de regizor, de coregraf…Creaţiile lui constituie chintesenţa paradoxurilor şi incoerenţelor naturii umane.

In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat, al realitatii "spiritualizate" in intelect. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina "Cuvantului facut trup". Gestul este un altfel de cuvant care manifesta epifania persoanei, intentia neacoperita, nesustrasa spontaneitatii, nesupusa reductiei, nesistematizata, netranspusa in registrul "dialectic" al gandirii discursive. Curgerea logica deslusitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, inmugurire a sensurilor din limbajul gestic.

Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica dans clasic si modern, step, pantomima, teatru gestual, insertii de lumina si sunete alternand cu taceri pline de tensiune emotionala care dau dimensiune personalitatii artistice a lui Dan Puric.

Constructia spectacolului cunoaste un crescendo" comic, liric si dramatic, de la umorul subtil si generos al unor povesti si gaguri, la peripetii" inspirate din lumea western-ului si a thriller-ului, care culmineaza cu tensiunea incendiara a unui moment coregrafic si nu numai coregrafic, avand fundal sonor piesa Adagio", de Albinoni, cu valoare metafizica si transcedentala, conceput ca o iconografie" a starilor si framantarilor ce definesc conditia artistului, in special, si conditia umana, in general. Interpretul este, pe rand, cowboy, pianist, mafiot, veteran victima a comunismului si puscarias, Don Juan sufocat de adoratoarele-mamici etc.

Actorul nu intrupeaza doar personajul central al povestilor sale, ci sugereaza permanent si reactiile partenerilor", fie ei politisti, gangsteri, dirijori de orchestra, o spectatoare ndragostita de solist", ba chiar si un neastamparat cal de rodeo". Unul dintre momentele cele mai spumoase este acela cand actorul ne prezinta o poveste de dragoste, cu iluziile, cautarile, indoielile si abisul despartirilor, totul fiind infatisat doar cu aportul mainilor, mereu frematatoare, mereu expresive si marturisitoare.

Bilete si rezervari la Casa de bilete a Companiei de teatru "Passe-Partout Dan Puric" din str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.
Program: Luni: inchis; Marti-Miercuri: 11 - 18; Joi - Duminica: 12 - 19.

Mai multe detalii: http://www.companiadanpuric.ro/piesa/vis

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1546

Eveniment postat de organizator

ppdp

Adaugat in urma cu 4170 zile, 24 Nov. 2012

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .