poze visul

VISUL

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 16 Martie 2019 - Sâmbătă 16 Martie 2019
Teatrul Masca Bd Uverturii nr.14

Categorii: Spectacole si Filme

VISUL, un spectacol de Mihai Mălaimare, după “Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare.

Visul unei nopți de vară este, la fel ca toate creațiile lui Shakespeare și un ghid ascuns, încifrat al modului în care urmează să evolueze omul, societatea. Probabil imposibil de detectat pentru marea majoritate a contemporanilor săi, pentru noi, cei care trăim în acest început de veac este extrem de vizibil.
Ar putea fi “Visul unei nopți de vară” a lui Shakespeare parte din visul Reginei Fecioare, Elisabeta I? Ar putea fi Shakespeare însuși doar un vis? Un vis despre iubire, despre pasiune, despre forța năucitoare a dragostei? Oare am putea să-l visăm pe Shakespeare atât de des încât să umplem bibliotecile lumii cu el, cu visul nostru despre el? O noapte aflată la conjuctura planetelor în tumultuosul solstițiu de vară, geloasă pe nefireasca lungime a zilei își dezlănțuie armatele de Sânzâiene, de parfumuri florale și de gâlgâieturi de lavă din adâncul de nepătruns al Pământului. Prins în vârtejul acestor energii, omul nu ar putea rezista fără platosa divină a visului sau cea diavolescă a Iubirii.
Poate că Elisabetha se va fi întors de la Globe, unde tocmai văzuse montarea lui Shakespeare, cu propriu-i Vis al unei nopți de vară și l-a visat apoi intrând și ea în vârtejul iubirii care-i mana personajele, între care apare și mult iubitul ei Sir Robert Dudley. Și-ar fi dorit poate și ea să-l iubească așa cum o fac Hermia și Helena, Hyppolita și Titania, dar o Regina nu poate visa mai mult decât îi permite jurământul care o leagă de propriul ei destin. Pentru ea, Visul este doar o dioramă, un fel de film al unei vieți pe care a refuzat-o în favoarea unei datorii care a făcut-o prizonieră. Doar că personajele Visului au îndrăgit-o, au invitat-o să fie ca ele, să fie și ea, pentru mai bine de un ceas o femeie obișnuită, îndrăgostită până peste cap. Se va mai gândi la acest Vis colosal? Cu siguranță, căci o Regină are dreptul să creadă că Shakespeare a scris special pentru ea! ( Mihai Malăimare – regizor)

Mai multe detalii: http://www.masca.ro/teatru/visul/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 175
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

teatrul masca

Adaugat in urma cu 446 zile, 11 Mar. 2019

Adaugat de Teatrul Masca

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12

Alte Evenimente din Bucuresti
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
curs online parcurgerea drumului de la intentie la rezultat

CURS ONLINE - PARCURGEREA DRUMULUI DE LA INTENTIE LA REZULTAT

Bucuresti, Bucuresti. 29 Mai 2020 - 30 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
rock metal nation fest 2

Rock Metal Nation Fest #2

Bucuresti, Bucuresti. 18 Sep 2020 - 19 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .