poze vortice dance company la intalnirile jti
poze vortice dance company la intalnirile jti poze vortice dance company la intalnirile jti poze vortice dance company la intalnirile jti

Vortice Dance Company, la Intalnirile JTI

Bucuresti , Bucuresti. Luni 16 Septembrie 2013 19:00
Opera Nationala Bucuresti, Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 70-72

Categorii: Spectacole si Filme

JTI anunta cea de-a paisprezecea editie a Intalnirilor JTI. La Intalnirile din acest an participa compania portugheza Vortice Dance Company, care va prezenta doua spectacole diferite: DRACULA si SOLILOQUY. Evenimentele vor avea loc pe 16, respectiv 19 septembrie, la orele 19:00, la Opera Nationala din Bucuresti.

Prima editie a Intalnirilor JTI a fost inaugurata in anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata de Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

Compania de dans Vortice a fost creata in 2001 de coregrafii Cláudia Martins si Rafael Carriço. Absolventi ai Escola Superior de Dança in domeniul reprezentatiei scenice si bursieri in cadrul programului „Erasmus”, la Hoggenschool Dansacademie Tilburg, in Olanda, cei doi artisti si-au dezvoltat activitatea in sfera dansului contemporan. De-a lungul anilor, Vortice Dance Company a devenit una dintre cele mai prestigioase trupe de balet din Portugalia, cu numeroase premii pe plan international. Activitatea companiei a fost recunoscuta de public si critici din Japonia, Spania, Finlanda, Danemarca, Elvetia, Brazilia, Letonia, Ungaria, Italia, Maroc, Portugalia, Macedonia, SUA. Printre distinctii, mentionam Premiul Publicului, in 2002, la a patra editie a Concursului de Balet si Dans Modern, inmanat de Alteta Sa Printul Takamado si de Maia Plisetskaya sau Premier Prix Professionnel la concursul Printemps de la Danse din Elvetia, in 2001.

Pentru DRACULA, primul spectacol prezentat, cei doi coregrafi au folosit mai multe surse de inspiratie, de la celebrul volum semnat de Bram Stoker, pana la legende sau mituri din diverse culturi. „Suntem cu totii, femei sau barbati, facuti din carne si sange, amestecati in jocuri de dominare si supunere. Substanta din care suntem creati reprezinta natura noastra, dar si cea mai mare slabiciune. Si, sub imperiul slabiciunii, cedam, adesea mult prea usor, tentatiei…”, declara Cláudia Martins si Rafael Carriço.

Aflat la cea de-a paisprezecea editie, evenimentul Intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production.
Va asteptam la Intalnirile JTI!

Mai multe detalii: http://www.art-production.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1329

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2579 zile, 18 Iul. 2013

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 183

Alte Evenimente din Bucuresti
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr jujutsu adul i 14

ASR Jujutsu, Adulți (+14)

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 2 Septembrie 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .