poze vortice dance company la intalnirile jti
poze vortice dance company la intalnirile jti poze vortice dance company la intalnirile jti poze vortice dance company la intalnirile jti

Vortice Dance Company, la Intalnirile JTI

Bucuresti , Bucuresti. Joi 19 Septembrie 2013 19:00
Opera Nationala Bucuresti, Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 70-72

Categorii: Spectacole si Filme

JTI anunta cea de-a paisprezecea editie a Intalnirilor JTI. La Intalnirile din acest an participa compania portugheza Vortice Dance Company, care va prezenta doua spectacole diferite: DRACULA si SOLILOQUY. Evenimentele vor avea loc pe 16, respectiv 19 septembrie, la orele 19:00, la Opera Nationala din Bucuresti.

Prima editie a Intalnirilor JTI a fost inaugurata in anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata de Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

Compania de dans Vortice a fost creata in 2001 de coregrafii Cláudia Martins si Rafael Carriço. Absolventi ai Escola Superior de Dança in domeniul reprezentatiei scenice si bursieri in cadrul programului „Erasmus”, la Hoggenschool Dansacademie Tilburg, in Olanda, cei doi artisti si-au dezvoltat activitatea in sfera dansului contemporan. De-a lungul anilor, Vortice Dance Company a devenit una dintre cele mai prestigioase trupe de balet din Portugalia, cu numeroase premii pe plan international. Activitatea companiei a fost recunoscuta de public si critici din Japonia, Spania, Finlanda, Danemarca, Elvetia, Brazilia, Letonia, Ungaria, Italia, Maroc, Portugalia, Macedonia, SUA. Printre distinctii, mentionam Premiul Publicului, in 2002, la a patra editie a Concursului de Balet si Dans Modern, inmanat de Alteta Sa Printul Takamado si de Maia Plisetskaya sau Premier Prix Professionnel la concursul Printemps de la Danse din Elvetia, in 2001.

SOLILOQUY - About Wonderland e un spectacol de cu totul alta factura si prezentare. Asa cum declara cei doi artisti, „SOLILOQUY vorbeste despre situatii din viata de zi cu zi, in fata carora reactionam cu totii intr-un mod intuitiv si asemanator... Inevitabila moarte, singuratatea, sentimentele, toate acestea nu ar deveni fatale daca am sti sa ascultam pur si simplu…”.

Aflat la cea de-a paisprezecea editie, evenimentul Intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production.
Va asteptam la Intalnirile JTI!

Mai multe detalii: http://www.art-production.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1721

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 3928 zile, 18 Iul. 2013

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 232

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .