poze festivalul etnoculinaria editia a vii a

Festivalul Etnoculinaria, editia a VII-a

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 7 Noiembrie 2014 10:00 - Duminică 9 Noiembrie 2014
Piata George Enescu, langa Ateneul Roman

Categorii: Targuri , Festivaluri

Vineri, 7 noiembrie, în Piaţa George Enescu din Capitală, îşi deschide porţile ETNOCULINARIA, festivalul dedicat produselor tradiţionale româneâşti şi folclorului autentic. Aflat la a VII-a ediţie, Festivalul ETNOCULINARIA îşi propune să fie mai mult decât un simplu eveniment care promoveaza produsele tradiţionale - o adevarata gală de gastronomie românească autentică şi tradiţii populare, în plin centru al Capitalei.

Muzica populară, voia bună şi mâncărurile preferate ale românilor, vor transforma Piaţa George Enescu, timp de trei zile, între 7 si 9 noiembrie 2014, într-un punct de atracţie pentru toţi bucureştenii, dar şi pentru turiştii străini aflaţi în Capitală.
Vor veni la ETNOCULINARIA, din toate zonele ţării, zeci de meşteri şi artizani populari, artişti tineri sau deja consacraţi, precum şi peste 100 de producători tradiţionali si vor încânta vizitatorii care vor trece pragul festivalului.
Printre “minunăţiile” oferite de meşteşugari, se vor regăsi obiecte realizate din piele, ceramică, icoane pe sticlă, mic mobilier decorat manual, bijuterii artizanale, produse croşetate sau realizate la războiul de ţesut şi o multitudine de obiecte din gospodăria ţărănească, realizate din lemn.
Alături de ei vor sta producători tradiţionali din toate regiunile ţării, însă nu vor lipsi nici produsele exotice, aduse de peste mări şi ţări. Vizitatorii vor putea regăsi, astfel, brânza de burduf în coajă de brad, caşul afumat, telemeaua de Sibiu, cârnaţii şi afumăturile tradiţionale, palinca de Maramureş, produsele apicole, merele de Voineşti, prăjiturile de casă, dar şi baclavaua turcească sau plăcintele sârbeşti.
De mâncarea gătită se vor ocupa destoinicele gospodine din mai multe zone ale ţării, care vor pregăti la faţa locului o mulţime de bunătătţi, iar alături de ele, sub atenta suparaveghere a “regelui ciolanului”, va fi preparat un tăuraş la proţap. Produse din carne, specific secuieşti, vor sfârâi pe grătar, în timp ce, alte mâini pricepute, vor pregăti tradiţionalul bulz ciobănesc. Nu vor lipsi nici plăcintele dobrogene sau poalele-n brâu moldoveneşti.
În speranţa că v-a trezit interesul, curiozitatea sau, de ce nu, pofta de mâncare, Festivalul ETNOCULINARIA 2014 vă aşteaptă să îi treceţi pragul, în perioada 7-9 noiembrie, în Piaţa George Enescu din Capitală, lângă Ateneul Român.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2159
Cuvinte cheie: Festival , Targ , mici , vin , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

georgiana manolescu

Adaugat in urma cu 1808 zile, 03 Nov. 2014

Adaugat de georgiefestival

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 20 Oct 2019 - 20 Oct 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .