poze festivalul etnoculinaria editia a vii a

Festivalul Etnoculinaria, editia a VII-a

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 7 Noiembrie 2014 10:00 - Duminică 9 Noiembrie 2014
Piata George Enescu, langa Ateneul Roman

Categorii: Targuri , Festivaluri

Vineri, 7 noiembrie, în Piaţa George Enescu din Capitală, îşi deschide porţile ETNOCULINARIA, festivalul dedicat produselor tradiţionale româneâşti şi folclorului autentic. Aflat la a VII-a ediţie, Festivalul ETNOCULINARIA îşi propune să fie mai mult decât un simplu eveniment care promoveaza produsele tradiţionale - o adevarata gală de gastronomie românească autentică şi tradiţii populare, în plin centru al Capitalei.

Muzica populară, voia bună şi mâncărurile preferate ale românilor, vor transforma Piaţa George Enescu, timp de trei zile, între 7 si 9 noiembrie 2014, într-un punct de atracţie pentru toţi bucureştenii, dar şi pentru turiştii străini aflaţi în Capitală.
Vor veni la ETNOCULINARIA, din toate zonele ţării, zeci de meşteri şi artizani populari, artişti tineri sau deja consacraţi, precum şi peste 100 de producători tradiţionali si vor încânta vizitatorii care vor trece pragul festivalului.
Printre “minunăţiile” oferite de meşteşugari, se vor regăsi obiecte realizate din piele, ceramică, icoane pe sticlă, mic mobilier decorat manual, bijuterii artizanale, produse croşetate sau realizate la războiul de ţesut şi o multitudine de obiecte din gospodăria ţărănească, realizate din lemn.
Alături de ei vor sta producători tradiţionali din toate regiunile ţării, însă nu vor lipsi nici produsele exotice, aduse de peste mări şi ţări. Vizitatorii vor putea regăsi, astfel, brânza de burduf în coajă de brad, caşul afumat, telemeaua de Sibiu, cârnaţii şi afumăturile tradiţionale, palinca de Maramureş, produsele apicole, merele de Voineşti, prăjiturile de casă, dar şi baclavaua turcească sau plăcintele sârbeşti.
De mâncarea gătită se vor ocupa destoinicele gospodine din mai multe zone ale ţării, care vor pregăti la faţa locului o mulţime de bunătătţi, iar alături de ele, sub atenta suparaveghere a “regelui ciolanului”, va fi preparat un tăuraş la proţap. Produse din carne, specific secuieşti, vor sfârâi pe grătar, în timp ce, alte mâini pricepute, vor pregăti tradiţionalul bulz ciobănesc. Nu vor lipsi nici plăcintele dobrogene sau poalele-n brâu moldoveneşti.
În speranţa că v-a trezit interesul, curiozitatea sau, de ce nu, pofta de mâncare, Festivalul ETNOCULINARIA 2014 vă aşteaptă să îi treceţi pragul, în perioada 7-9 noiembrie, în Piaţa George Enescu din Capitală, lângă Ateneul Român.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2532
Cuvinte cheie: Festival , Targ , mici , vin , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

georgiana manolescu

Adaugat in urma cu 3434 zile, 03 Nov. 2014

Adaugat de georgiefestival

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .