poze la placinte inainte in parcul ior

LA PLĂCINTE ÎNAINTE ÎN PARCUL IOR!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Iunie 2021 10:00 - Duminică 6 Iunie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Targuri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 500/500

E vremea plăcintelor! Vă așteptăm în acest weekend, de vineri, 4 iunie și până duminică în piața volantă "ROMANIA AUTENTICA" din PARCUL IOR, care se transformă în ȚINUTUL PLĂCINTELOR, ne găsiți mai exact în zona Biserica Maramureșană.

Și în zilele noastre facem plăcinta ca pe vrema dacilor: frământat de mâini pricepute, aluatul fraged se lasă apoi la dospit, timp în care se călește umplutura: carne, varză, mere ori brânză dulce și stafide. Apoi aluatul invelește cu tandrete umplutura și se bagă la cuptorul cu foc pe lemne ca să se coacă la foc domol. Curând, plăcinte pântecoase și rotunde, prăfuite pe alocuri cu un fir de zahăr, sunt numai bune de gustat.
Desigur, rețeta, veche de când lumea și pământul are și un ingredient minune: dragostea gospodinelor.
Și pentru că vă promiteam un REGAL AL PLĂCINTELOR, facem în piață o horă a gusturilor: plăcinte crețe de Maramureș, veteranale, deja, poale-n brâu moldovenești, plăcinte mocănești sau ciobănești cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte oltenești cu bârnză și praz ori plăcinte învârtite. Mai facem plăcintă cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipie subțire.
În horă se prind și suratele de pe alte meleaguri: plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar proaspăt, plăcinte grecești, turceşti și şuberec.
Pe lângă plăcinte, își mai fac loc și o multitudine de gogoși, langoși și clătite de toate felurile.
Cum însă sloganul nostru este LA PLĂCINTE ȘI MERIDE, pe lângă dolofanele plăcinte venim și cu mâncăruri alese tot de pe la oameni cu tradiții aduse: sărmăluțe fierte la ceaun și pe foc de lemne, tocăniță de primăvară la tigaie cu pui și legume, delicioasa mâncare de fasole cu ciolan afumat și pastrama frăgezită-n vin.
Încingem și grătarele pentru cârnăciori, mititei, costițe și frigărui de pui și porc asezonate cu murături și lipii coapte pe plită.
Un astfel de ospăț n-ar fi complet fără licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Producătorii mai aduc cu ei brânzeturi direct de la stână și afumături, jamboane, muschiuleț și sucuri naturale.
Meșterii populari vin să le arate copiilor tradițiile moștenite din moși strămoși. Îi învață cum se fac obiectele din ceramică pictată, cum se sculptează și cum prinde viață lemnul dar și cum se croiesc și modelează straiele și podoabele tradiționale.
“PIATA ROMANIA AUTENTICA” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 987
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 1030 zile, 03 Iun. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .