poze pia a volanta romania autentica bunatati de dragobete

Piața Volantă – România Autentică BUNATATI DE DRAGOBETE

Bucuresti , Bucuresti. Joi 24 Februarie 2022 10:00 - Duminică 27 Februarie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

DE DRAGOBETE GATIM ROMANESTE! SHOW CULINAR CU SURPRIZE! BAIETII GATESC PENTRU FETE CELE MAI ALESE BUCATE DE SARBATOARE ASEZONATE CU MIRODENII AFRODISIACE DIN STRABUNI! Pe 24 februarie se celebrează DRAGOBETELE, sărbătoarea iubirii la români. Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone. Despre aceasta zi se spune ca ar fi momentul in care natura se trezeste, pasarile isi cauta cuiburi, iar oamenii, in special tinerii, intra si ei in rezonanta cu ea, cautandu-si perechea.

Sub sloganul " DE DRAGOBETE, DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC!", saptamana aceasta celebram dragostea cu cele mai alese preparate de sarbatoare pregatite de flacai voinici pentru a impresiona fetele!
Joi, de Dragobete, intr-un show culinar de exceptie, tineri imbracati in straie de sarbatoare, vor cuceri fetele asteptandu-le cu inimioare si gatind preparate de sarbatoare, in care vor folosi mirodenii afrodisiace din strabuni. PASTRAV LA GRATAR CU LEGUME, PIEPT DE PUI PICANT CU SOS ALB, PULPE DE RATA PE VARZA, VITA LA TIGAIE, PLACINTE IN FORMA DE INIMA, DESERTURI DELICIOASE CU CIOCOLATA pentru ca, asa cum stiti, ciocolata este un afrodisiac si multe alte preparate si surprize pregatite de tinerii domni, menite sa impresioneze tinerele domnisoare.
Nici fetele nu se lasa mai prejos, si acestea vor astepta baietii cu salate proaspete cu telina, vinuri alese si alte preparate afrodisiace potrivite in aceasta zi de mare sarbatoare in care celebram DRAGOSTEA asa cum se cuvine.
Vremea este foarte frumoasa, iar parcul este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aer liber. Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu tot felul de preparate traditional romanesti, gatite de maestrii nostri bucatari ca la mama acasă, tocanite gustoase la ceaun, papricas si ostropel, tocan de oaie si sloi de la stana lui Nicolae Ciobanul de la Vintu de Alba, pomana porcului, tocanita de berbecut, pastramă aromata gătită în toate formele - pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, carnati de casa traditionali din carne de porc sau carnati de casa traditionali de vita cu oaie, Carnati de Plescoi, carnati muntenesti, carnati la garnita, carnati ardelenesti, oltenesti,unguresti, Visli, carnati la barda, carnati cruzi sau afumati, pe gratar sau fripti, bunatati alese pregatite dupa retete mostenite din mosi stramosi, toate va asteapta weekend-ul acesta, cand celebram dragostea, incepand de joi pana duminica, 24-27 Februarie, in Parcul IOR din Capitala, langa Biserica de lemn Maramureșană.
Nu vor lipsi delicioasele preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere, produse traditionale, afumaturi, muschiuleti si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor, o sarbătoare de gusturi si arome,ce mai!
Deoarece sarbatorim Dragobetele, deserturile savuroase vor fi in prim plan: cozonaci si placinte poale’n brau din Bucovina, alivenci moldovenesti, placinte boieresti, placinte ardelenesti si placinte muntenesti, placinta dobrogeana, placinte-n foi dulci sau sarate, cheesecake și prăjituri cu fructe in forma de inima, turta dulce pentru cei mici, langosi, gogosi si clătite, toate cu ciocolata si fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Fiind perioada cadourilor pentru doamne si domnisoare, domnii vor gasi cadouri speciale aduse de meşteri populari renumiti, cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE DRAGOBETE, SA CELEBRAM DRAGOSTEA ASA CUM SE CUVINE, DE JOI PANA DUMINICA, 24-27 Februarie, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !
Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă in fiecare weekend în PARCUL IOR din Capitala mai exact în zona Biserica Maramureșană, unde producători autentici va așteaptă să degustați produse traditionale si bunatati care mai de care mai alese toate după gustul romanului și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”, va asteptam cu produse ecologice, traditionale si naturale, realizate in ferme si gospodarii taranesti.
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 909
Cuvinte cheie: Dragobete , Piata , Targ , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 787 zile, 22 Feb. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .