poze pia a volanta romania autentica saptamana verzei

Piața Volantă România Autentică - SAPTAMANA VERZEI

Bucuresti , Bucuresti. Joi 4 Noiembrie 2021 10:00 - Duminică 7 Noiembrie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă saptamana aceasta, de joi până duminică, în PARCUL IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană. Si pentru ca este SAPTAMANA VERZEI, gospodinele pregatesc,dupa retete numai de ele stiute, preparate cu VARZA!

Haideti sa savuram impreuna gustul toamnei la SAPTAMANA VERZEI din Parcul IOR, langa Biserica de lemn Maramureșană!
Aducem în faţa bucureştenilor şi nu numai, vedeta toamnei, VARZA. Producatorii vor aduce sute de kilograme de varză. De asemenea, organizatorii promit un adevărat festin culinar cu tone de varza, dovada a recoltei de anul acesta, care va fi gătită în toate formele - de la ceaune in care vor fierbe mii de sarmale, tocanite sau varza calita cu carne si carnati, varza gatita in oale de lut, varza calita cu ciolan, varza cu costite, varza cu afumatura, rata pe varza, crap pe varza, chiftele de varza, varză a la Cluj, plăcintă cu varza, turte traditionale cu varza dupa cele mai vechi retete, retete traditionale cu zeama de varza, varza acra sau dulce, cu mamaliguta, cu ardei iute, varza pe saturate,atat cruda cat si murata.
Pentru participanti, organizatorii au mai pregatit nelipsitele standuri cu mancare traditional romaneasca, gratare, dar si zone cu fructe, legume, zacusca si gemuri bio. Mustul facut pe loc si vinul proaspat vor fi din abundenta si vor acompania toate preparatele delicioase realizate in cadrul pietei volante Romania Autentica, la Saptamana Verzei.
Gasiti permanent in cadrul Pietei Volante producători autentici cu bunatati de tot felul, toate după gustul romanului și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”, cu produse ecologice, traditionale si naturale, realizate in ferme si gospodarii taranesti.
Bineinteles nu vor lipsi produsele traditionale precum pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, precum si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor, bulz si brânzeturi de tot soiul.
La loc de cinste vor fi si preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Nu vor lipsi nici deserturile savuroase, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, placinte cu dovleac, pregătite toate “în văzul lumii”, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Toate acestea vor fi pregatite si pentru a putea fi luate si acasa pentru masa de weekend, așa cã ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la SAPTAMANA VERZEI in PARCUL IOR din CAPITALA, de joi 4 noiembrie, pana duminica 7 noiembrie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Pe langa zona de food, participantii vor putea cumpara si accesorii hand-made, cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE JOI PANA DUMINICA, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1423
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 876 zile, 03 Nov. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .