Prisaca din Crizbav, Brașov la Târgul 100 de Tradiții Românești
Bucuresti , Bucuresti.
Vineri 15 Octombrie 2021 10:00 - Duminică 17 Octombrie 2021
Muzeul National al Taranului Roman Intrarea Monetariei nr 3
Categorii: Targuri
Prisaca din Crizbav, Brașov participă pe 15, 16 și 17 octombrie 2021 între orele 10 - 18 la Târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.
Vă așteptăm cu miere crudă, pură, naturală 100%, direct din stupină: M I E R E POLIFLORĂ, M I E R E din RAPIȚĂ și M I E R E din FLOAREA SOARELUI.
Mierea de la Prisaca din Crizbav, Brașov este PRODUS MONTAN înscris în schemă de calitate recunoscută la nivel european și înregistrată în Registrul Național al Produselor Montane la nr. 2634.
Poftiți de citiți ce ne spune scriitorul Adrian Voicu din tainele și istoricul Prisacăi din Crizbav, Brașov http://blog.adrianvoicu.ro/mierea-dulce-mult-aduce/
INTRAREA LIBERĂ
La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse costume populare, covoare țesute la război, icoane pe lemn și pe sticlă, măști populare, obiecte din ceramică.
Nu vor lipsi nici artizanii cu bijuterii din argint, tablouri cu fir din aur, uleiuri terapeutice din busuioc și lavandă, plante de leac, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, obiecte de vestimentație tricotate manual.
Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim brânză din lapte de capră și de oaie, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte moldovenești și sarailii, turtă dulce și kürtőskalács, diferite sortimente de M I E R E, vin de mure și palincă, fructe şi legume proaspăt culese.
Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Cunoscutul scriitor Stelian Tănase va fi prezent alături de aceștia, însoțit de noile sale apariții editoriale și gata oricând să povestească despre această lume aparte a negustorilor.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borș de curcan, sărmăluţe la ceaun, fasole cu ciolan, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii fierbinți coapte pe plită. Din mâncărurile de sezon nu poate lipsi pastrama de oaie însoțită de mustul proaspăt stors.
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/860673391301499
Eveniment postat de organizator
- Comentarii dupa (0)
- Poze & Video(0)
- Comentarii inainte (0)
- Participanti (1)
-
Ai ceva de zis?.Da-ti cu parerea