poze prisaca din crizbav bra ov la targul 100 de tradi ii romane ti
poze prisaca din crizbav bra ov la targul 100 de tradi ii romane ti poze prisaca din crizbav bra ov la targul 100 de tradi ii romane ti poze prisaca din crizbav bra ov la targul 100 de tradi ii romane ti

Prisaca din Crizbav, Brașov la Târgul 100 de Tradiții Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Octombrie 2021 10:00 - Duminică 17 Octombrie 2021
Muzeul National al Taranului Roman Intrarea Monetariei nr 3

Categorii: Targuri

Prisaca din Crizbav, Brașov participă pe 15, 16 și 17 octombrie 2021 între orele 10 - 18 la Târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Vă așteptăm cu miere crudă, pură, naturală 100%, direct din stupină: M I E R E POLIFLORĂ, M I E R E din RAPIȚĂ și M I E R E din FLOAREA SOARELUI.
Mierea de la Prisaca din Crizbav, Brașov este PRODUS MONTAN înscris în schemă de calitate recunoscută la nivel european și înregistrată în Registrul Național al Produselor Montane la nr. 2634.

Poftiți de citiți ce ne spune scriitorul Adrian Voicu din tainele și istoricul Prisacăi din Crizbav, Brașov http://blog.adrianvoicu.ro/mierea-dulce-mult-aduce/

INTRAREA LIBERĂ

La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse costume populare, covoare țesute la război, icoane pe lemn și pe sticlă, măști populare, obiecte din ceramică.

Nu vor lipsi nici artizanii cu bijuterii din argint, tablouri cu fir din aur, uleiuri terapeutice din busuioc și lavandă, plante de leac, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, obiecte de vestimentație tricotate manual.

Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim brânză din lapte de capră și de oaie, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte moldovenești și sarailii, turtă dulce și kürtőskalács, diferite sortimente de M I E R E, vin de mure și palincă, fructe şi legume proaspăt culese.

Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Cunoscutul scriitor Stelian Tănase va fi prezent alături de aceștia, însoțit de noile sale apariții editoriale și gata oricând să povestească despre această lume aparte a negustorilor.

Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borș de curcan, sărmăluţe la ceaun, fasole cu ciolan, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii fierbinți coapte pe plită. Din mâncărurile de sezon nu poate lipsi pastrama de oaie însoțită de mustul proaspăt stors.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/860673391301499

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 589

Eveniment postat de organizator

adriana dezso

Adaugat in urma cu 788 zile, 14 Oct. 2021

Adaugat de AdrianaDezso

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
curs editare video capcut

Curs editare video CapCut

Bucuresti, Bucuresti. 7 Dec 2023 - 21 Dec 2023
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
bosquito valentine s day la sala palatului

Bosquito - Valentine’s Day la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 14 Februarie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .