poze renexpo sout east europe 2009

Renexpo Sout-East Europe 2009

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 11 Noiembrie 2009 10:00
Sala Palatului

Categorii: Targuri

Targ international si conferinte pentru energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari respectiv case pasive si cu consum redus de energie

Dupa premiera de succes de anul trecut, cu 60 de expozanti (46% international), 465 participanti la conferinte si 1530 de vizitatori (8% international) se asteapta la si mai multi expozanti interesati anul acesta, inclusiv producatori, planificatori, furnizori de energie, experti din domeniul cercetarii si dezvoltarii, asociatii, media, ministere si autoritati care vor prezenta vizitatorilor intreaga paleta de energii regenerabile si eficienta energetica.
In paralel cu targ, vor avea loc conferinte, cu tematicile: eficienta energetica si case pasive, cogenerare, energie eoliana, energie solara, energie din deseuri, hidroenergie si bioenerige.
Experti din domeniul politicii, economiei, asociatiilor, cercetarii si dezvoltarii vor prezenta informatii legate de reglementari, finantare, tehnologii, ultimele rezultate din domeniul cercetarii cat si dezvoltarea pietei viitoare si a strategiilor de implementare.
Prin implementarea masurilor eficientei energetice, va creste siguranta de energie, se va reduce emisia de gaze, se va incuraja dezvoltarea tehnologica si vor fi create noi locuri de munca. Au fost facute numeroase studii care arata, ca de exemplu, Romania are potential in transformarea biomasei in energie. Resturile vegetale si lemnoase ar putea asigura peste 60% din energia alternativa produsa in intreaga tara. Potentialul de energie eoliana este in dezvoltare. Folosirea energiei geotermale si solare a fost redusa pana acum la incalzire in case particulare dar hidroenergia a fost folosita de mult timp.
Fiind tara membra a Uniunii Europene, Romania trebuie sa respecte legea recent votata de Parlamentul European in ceea ce priveste eficienta energetica: pana in 2019 toate cladirile nou-construite in Uniunea Europeana, trebuie sa produca energia pe care o consuma. Pentru cladirile publice, termenul limita este 2016.
Se asteapta ca din Romania sa porneasca un impuls clar spre Europa de Sud-Est, acoperind toata regiunea. Tari vecine ca Ungaria, Serbia, Ucraina, Moldova si Bulgaria vor fi deasemenea atrase in conceptul targului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 667
Cuvinte cheie: renexpo , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3922 zile, 01 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .