poze targ cu mesteri si produse traditionale
poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 16 Octombrie 2015 10:00 - Duminică 18 Octombrie 2015
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg cu meşteri si produse tradiţionale”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada: 16 – 18 octombrie 2015.

Pentru această ediţie am invitat la muzeu pe unii dintre cei mai buni meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani, ale căror creaţii păstrează tradiţiile culturale, folclorice şi religioase ale neamului românesc, dar şi producători tradiţionali de produse agro-alimentare.
La târg pot fi admirate şi târguite ii cusute cu mătase sau cu mărgele, covoare ţesute la război din lână vopsită vegetal, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, măşti populare, ceramică de Corund şi de Marginea, costume şi podoabe tradiţionale de la Muscel şi Gura Humorului sau ţesături de Arad.
Tineri talentaţi vor expune gravuri şi sculpturi în marmură, vitralii şi mic mobilier pictat, bijuterii din porţelan şi argint lucrate manual, vestimentaţie din lână împâslită, jucării şi obiecte de decor din fibre naturale.
Vizitatorii sunt aşteptaţi şi cu produse culinare, din cele mai gustoase: cozonaci moldoveneşti, plăcinte şi cornete boiereşti, brânzeturi proaspete şi afumate, turtă dulce de Covasna, pâine cu maia naturală şi seminţe, zacuscă şi salate de iarnă, dulceţuri şi siropuri naturale, miere şi şerbeturi diverse, baclava şi prăjituri de casă, vinuri din culturi ecologice din Vrancea, alături de fructe şi legume proaspete.
Colecţionarii de antichităţi tradiţionale pot găsi în curtea din spate a muzeului obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, putineiuri, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut.
Ca la orice târg autentic, bucatele pregătite la faţa locului vor ademeni pe toţi cei prezenţi. Ciaunele cu ciorbă de potroace, cartofi săseşti sau fasole cu ciolan, costiţă marinată de porc cu varză călită şi sărmăluţe cu mămăliguţă vor rivaliza cu grătarele încinse pentru pastramă, păstrăv sau saramură de crap, iar desertul aromat din măr copt cu scorţişoară n-ar trebui ratat de nimeni.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!
Program zilnic: 10.00-18.00

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1639

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1630 zile, 13 Oct. 2015

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 75

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .