poze targ cu mesteri si produse traditionale
poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Aprilie 2016 10:00 - Duminică 17 Aprilie 2016
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

În perioada 15 – 17 aprilie 2016 este organizat “Târg cu meşteri si produse tradiţionale ”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Bd. Kiseleff, nr. 3. Intrarea este liberă, iar accesul se face din strada Monetariei nr. 3.

Cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor muzeul este gazdă pentru iscusite încondeietoare care ne bucură cu lucrările lor şi fac demonstraţii de închistrit ouă. De aici vizitatorii pot târgui şi cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ce va fi sărbătorit în curând. Meşteri şi artizani talentaţi vin la târg cu ii brodate cu mătase sau cusute cu mărgele, podoabe tradiţionale, icoane, obiecte de sticlărie sau de ceramică pictată, obiecte din lemn pentru gospodărie crestate cu motive populare, vestimentaţie din lână împâslită sau din in şi din mătase pictată manual, haine din piele, decoraţiuni pascale, bijuterii din alamă sau din piele naturală, sculpturi în marmură, tablouri din flori naturale presate, hăinuţe unicat pentru copii şi cosmetice naturale.
Producătorii aduc miere, brânzeturi proaspete şi afumate, vin de Panciu şi ţuică de prune din Argeş, sucuri naturale şi conserve pentru toate gusturile, nuci şi zarzavaturi proaspete, plăcinte boiereşti, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă, cozonaci bucovineni şi alivenci.
În curtea interioară anticarii prezenţi la târg expun costume populare autentice, covoare ţesute la război, lăzi de zeste, blidare, dulăpioare, roţi de tors, bancuri de tâmplărie, vârtelniţe, putineie şi pristolnice.
De post sau de dulce, mâncarea pregătită la ceaun are un gust delicios, aşa că vizitatorii vor putea savura borş de peşte, sărmăluţe de post, fasole bătută cu ceapă călită, pilaf cu legume şi ciuperci sau saramură de crap cu mămăliguţă. La grătar nu vor lipsi frigăruile, cârnăciorii proaspeţi, pastrama sau păstravul.
Pentru că şi în această sâmbătă se face pomenirea celor adormiţi, vor fi copţi la faţa locului colaci şi poale-n brâu cu brânză dulce şi stafide.
Program târg: zilnic între orele 10:00-19:00
Organizatori eveniment:
Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult
Persoană de contact: Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1820

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 2908 zile, 12 Apr. 2016

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .