poze targ de buna vestire
poze targ de buna vestire poze targ de buna vestire poze targ de buna vestire

Târg de Buna Vestire

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Martie 2015 10:00 - Duminică 22 Martie 2015
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Târgul este o invitație la artă populară și gastronomie românească

Fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg de Buna Vestire ”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 20 – 22 martie 2015.
Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia, la târg vor fi specialități din pește, pregătite cu mare pricepere, dupa rețete tradiționale din inima Deltei Dunării: batog de crap argintiu, pastramă de somn, sardeluțe marinate în ulei picant și vin, salate cu icre de știucă și de crap.
Ciaunele vor fi încinse de cu zori pentru gustosul Storceag lipovenesc, numit de către cunoscători și “regina ciorbelor pescărești”, făcut din sturion și somn, înecat în smântână și zeamă de lămâie. Pe grătar se vor perpeli cârnăciori și mici de somon, învăluiți cu cotlet de ton.
Pentru că suntem încă în postul Paștelui, la târg puteți găsi zacuscă pentru toate gusturile: de vinete, fasole, ciuperci sau chiar cu pește, sucuri naturale și dulcețuri, miere, fructe si cozonaci de post. Nu vor lipsi pentru pofticioși prăjiturile de casă, brânzeturile proaspete sau afumate, plăcinte și turtă dulce, vinul din Vrancea sau palinca ardelenească.
Meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani, creatori de frumos și păstrători ai obiceiurilor culturale ale neamului românesc, vor expune straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică, icoane , ouă încondeiate, superbe covoare, tapiserii și cuverturi tradiționale şi ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor, făcute cu multă migală şi cu mult suflet.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică, anticarii prezenți la târg vor fi pregătiţi cu unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau cărţi vechi.
Artista populară Filoteia Drajmici, din Vatra Moldoviței, județul Suceava, va face demonstrații de îcondeiat ouă. Cu ajutorul unui instrument numit "chișiță" creează adevărate bijuterii, apreciate atât de mult și la târgurile din afara țării.
Pentru toți cei interesați, copii și adulți, meștera Ileana Hotopilă din satul sucevean Lupcina, va dezvălui tainele realizării ouălelor “închistrite”, în cadrul Atelierului ce se va desfășura în sala Acvariu.
INTRAREA la târg este LIBERĂ !

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3033

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 3327 zile, 17 Mar. 2015

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 138

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .