poze targ de dragobete
poze targ de dragobete poze targ de dragobete poze targ de dragobete

Târg de Dragobete

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 19 Februarie 2016 10:00 - Duminică 21 Februarie 2016
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

În perioada 19 - 21 februarie Fundația Kogaion 115 organizează ” Târg de Dragobete” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Intrarea este liberă!
Cei care vor sa sărbătoareasca româneşte ziua dragostei şi a tinereţii, cunoscută în popor ca Dragobete sau “Cap de primăvară”, sunt invitaţi la muzeu. Pentru acest eveniment este frământat un cozonac domnesc, cântărind 10 kilograme şi având formă de inimă. De asemenea plăcintele “poale-n brâu” în formă de floare sau de inimă vor fi rumenite in cuptoare, de dimineaţa până seara, în cele trei zile ale târgului.
De aici vizitatorii pot alege şi cadouri cu totul deosebite celor dragi, de la meşterii şi artizanii prezenţi la târg: vase de ceramică de Horezu, Corund sau Marginea, podoabe tradiţionale, măşti populare, icoane, ii brodate cu mătase, obiecte din lemn pentru gospodărie, mic mobilier crestat şi pictat, haine din blană şi piele naturală, împletituri din fibre vegetale, pardesie brodate cu motive tradiţionale, obiecte de decor din sticlă sau ceramică pictată, bijuterii din porţelan sau din alamă, vestimentaţie din lână împâslită, din in sau din mătase pictată, sculpturi în marmură, cosmetice naturale şi multe mărţisoare lucrate manual.
Producători din diferite zone ale ţării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi de capră, cașuri afumate, miere, vin de Panciu, ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, dulceţuri şi siropuri naturale, zacuscă şi murături, plăcinte şi cornete boiereşti, prăjituri de casă şi pâine cu maia naturală.
Pentru colecţionari vor fi la târg unelte vechi ţărăneşti, costume populare autentice şi nenumărate alte obiecte încărcate de istorie.
Toţi cei prezenţi se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite la ceaun: ciorbă acră de pui cu găluşte, tochitură muntenească, tocaniţă de praz cu costiţă afumată si sărmăluţe cu mămăliguţă. De pe grătar nu vor lipsi cârnăciorii, peştele şi pastrama.
Urăm “La multi ani!” tuturor celor ce poartă numele lui Dragobete - Draga, Drăguţa, Drăgan, Dragoş şi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să ne viziteze.
Program: de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.
Organizator eveniment:
Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1192

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1249 zile, 16 Feb. 2016

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 67

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iul 2019 - 28 Iul 2019
summer well 2019

Summer Well 2019

Bucuresti, Bucuresti. 10 Aug 2019 - 11 Aug 2019
concert metallica la bucuresti in 2019

Concert Metallica la Bucuresti in 2019

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 14 August 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .