poze targ de sfanta maria mica
poze targ de sfanta maria mica poze targ de sfanta maria mica poze targ de sfanta maria mica

Târg de Sfânta Maria Mică

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Septembrie 2020 10:00 - Duminică 6 Septembrie 2020
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

Fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg de Sfânta Maria Mică” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada 4 – 6 septembrie 2020. Intrarea este liberă!

Cea mai mare sărbătoare a toamnei, Naşterea Maicii Domnului, prăznuită la 8 septembrie, adună laolaltă meşteri pricepuţi din diferite zone ale ţării. Aceştia îşi expun la târg obiectele lucrate cu multă măiestrie: cruci de mână și icoane crestate în lemn, covoare ţesute la război, chimire, ii, pristolnice, țesturi pentru copt pâine, mic mobilier și decorațiuni din lemn sculptat, obiecte de uz gospodăresc din alamă..
De aici vizitatorii pot alege şi cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi: vestimentaţie din lână împâslită și mătase, vitralii, obiecte de decor din tărtăcuțe și sticlă pictate manual, lumânări decorative, genți din piele sau materiale textile, bijuterii unicat din porţelan, argint sau pietre semiprețioase, păpuși îmbrăcate în straie populare și figurine din pânză.
Pentru mesele festive se pot târgui produse din carne atestate tradițional, prăjituri de casă și torturi, turtă dulce şi cataif, țuică și palincă, vinuri pe alese, bere artizanală, zacuscă de ardei copți, ghebe murate, fructe şi legume proaspete, miere de mană și păstură, dulceață dietetică de căpșuni și sucuri naturale.
Anticarii din curtea interioară sunt pregătiţi cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi de gospodărie, ciubere, lingurare, vase din ceramică, costume populare autentice, carte veche.
La târg pot fi savurate şi preparate din gastronomia românească: pastramă de oaie la grătar cu mămăliguţă, bulz cu brânză de burduf, sărmăluţe la ceaun, frigărui, lipii frământate la fața locului și coapte pe plită.
Pentru doritori, copii sau adulți, vor funcționa Atelierele de creativitate organizate de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, pe bază de înscriere.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
Urăm “La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.
Program zilnic: 10.00-19.00
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1567

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1279 zile, 28 Aug. 2020

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 134

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .