poze targ de sfantul ilie
poze targ de sfantul ilie poze targ de sfantul ilie poze targ de sfantul ilie

Târg de Sfântul Ilie

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Iulie 2016 10:00 - Duminică 17 Iulie 2016
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

În perioada 15 – 17 iulie 2016 este organizat “Târg de Sfântul Ilie” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă !

Păstrând spiritul autentic al tradiţionalelor sărbători populare româneşti, meşterii prezenţi la târgul de Sântilie îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: ii şi marame de borangic, chimire din piele naturală ornate cu motive populare, pardesie brodate şi ilice de Gornoviţa – Gorj, ţesături şi straie ţărăneşti din zona Covasnei şi Aradului, zgărdane şi cingători cusute cu mărgele, covoare ţesute la război, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, măşti populare, ceramică pictată cu motive din cusături tradiţionale româneşti, vase din lut şi obiecte crestate din lemn pentru gospodărie.
Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru cei dragi, au ocazia să aleagă obiecte unicat şi de la artizanii veniţi la târg cu vestimentaţie din lână împâslită, obiecte din sticlă modelată manual, cămăşi şi accesorii bărbăteşti din in şi mătase naturală, bijuterii din alamă, din flori naturale sau din porţelan pictat manual, hăinuţe pentru copii şi jucării din lemn sau din pânză de bumbac.
Aici se pot târgui pentru masa festivă plăcinte boiereşti cu fructe sau cu brânză, prăjituri şi torturi de casă, fructe şi legume de sezon, sucuri naturale şi salate de gălbiori, ţuică de prune şi diverse soiuri de miere, turtă dulce de Covasna şi şerbeturi pe alese.
În curtea din spate a muzeului vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.
Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea rece va stinge setea zilelor calde ale lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: păstrămioara afumată cu mămăliguţă, tocăniţă de pui la ceaun, varză călită cu ciolan, bulz cu brânză de burduf, mititei şi frigărui la grătar.
Pentru cei mici în acest week-end funcţionează în cadrul muzeului atelierele de creativitate astfel: în 15 iulie "Atelier de construit mici instrumente muzicale", între orele 10.00-11.30 şi 12.00-13.30, iar în 16 iulie, între orele 10.30-12.00 "Modelaj lut".

Urăm “La mulţi ani!” tuturor celor ce poartă numele Sfântului Prooroc Ilie şi îi aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi de eveniment.
Organizatori eveniment:
Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1402

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1226 zile, 12 Iul. 2016

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 74

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines!

Bucuresti, Bucuresti. 24 Nov 2019 - 24 Nov 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 16 Nov 2019 - 30 Nov 2019
curs autocad lt 2019

Curs Autocad LT 2019

Bucuresti, Bucuresti. 16 Nov 2019 - 30 Nov 2019
  • Ai ceva de zis?

    .