poze targ de sfin ii apostoli petru i pavel
poze targ de sfin ii apostoli petru i pavel poze targ de sfin ii apostoli petru i pavel poze targ de sfin ii apostoli petru i pavel

Târg de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 26 Iunie 2020 - Duminică 28 Iunie 2020
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Fundaţia Kogaion 115 organizează „Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel” în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, strada Monetăriei, nr. 3, în perioada 26 – 28 iunie 2020. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

Sărbătoarea Sânpetrului de vară adună laolaltă meșteri iscusiți ce vin să ne încânte cu obiectele lucrate de ei și să ne dezvăluie tainele muncii lor. Găsiți la târg ceramică pictată cu motive populare românești, icoane și pristolnice, mic mobilier săsesc, covoare țesute la război, ii, chimire și cătrințe, ipingele și opinci, păpuși îmbrăcate în costume tradiționale – personaje din lumea satului.
Artizani talentați expun lucrările create de ei cu multă ingeniozitate, acestea putând fi cadouri deosebite pentru cei care îşi celebrează ziua onomastică: bijuterii din flori presate, din argint sau din piese de ceas, articole vestimentare din lână împâslită sau pictate manual, îmbrăcăminte și aceesorii din piele, vitralii și obiecte de decor din lavandă, jucării croșetate din fibre naturale.
Vizitatorilor li se va oferi ocazia unei călătorii culinare deosebite, pe gustul fiecăruia: fructe şi legume proaspăt culese, miere şi palincă, plăcinte și sarailii, prăjituri de casă şi sucuri de cătină.
În curtea interioară iubitorii de antichităţi ţărăneşti pot cumpăra lăzi de zestre, ciubere şi lingurare, bancuri de lucru sau diferite unelte vechi de gospodărie.
Bucătarii sunt pregătiţi cu mămăliguță cu brânză de burduf la cuptor, ghiveci de legume, sărmăluțe la ceaun și clătite fierbinți. Nu vor lipsi de pe grătar frigăruile și cârnăciorii de porc. Pentru sâmbătă și duminică, atunci când este dezlegare la pește, doritorii pot savura păstrăv fript sau borș pescăresc.
Urăm “La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfinților Petru și Pavel și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Organizatori eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1626

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1401 zile, 23 Iun. 2020

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 137

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .