poze targul 100 de tradi ii romane ti
poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti

Târgul "100 de Tradiții Românești"

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Iulie 2020 10:00 - Duminică 26 Iulie 2020
Sos. Kiselleff, nr.3 Muzeul Taranului Roman

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Fundaţia Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 24 până în 26 iulie 2020. Intrarea la târg este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

La acest eveniment avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau părinţi. Straie populare din diferite colțuri ale țării, icoane, covoare țărănești, țesături tradiționale și vase de lut vă așteaptă la târgul din aceste zile. Tineri artizani expun bijuterii unicat din porțelan și aur coloidal sau din flori presate, uleiuri de lavandă și obiecte decorative din lemn.
Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase produse din gastronomia tradiţională: zacuscă de ghebe și de păstrăv, dulcețuri și siropuri naturale, șerbeturi diverse și sucuri de cătină, plăcinte și baclavale, vinuri și pălincă, kurtos, fructe și legume de sezon.
În curtea interioară a muzeului vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, putineie, ceramică veche, unelte pentru ţesut.
Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile vor fi proaspăt gătite la ceaun sau pe grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor calde de iulie. Sărmăluțe cu mămăliguță, pastramă de berbecuț, pomana porcului, păstrăv fript cu mujdei, bulz ciobănesc vor potoli pofta sau foamea doritorilor.
Bucătari pricepuți vor frământa pâine de casă ce va fi coaptă la țesturile de argilă făcute de meșterul George Dumitru, singurul producător recunoscut în țară și în străinătate.
În acest weekend se poate vizita și expozitia de pictură și grafica a arhitectului și artistului plastic Vladimir Păun-Vrapciu, găzduită de Muzeul Naţional al Ţăranului Român în Sala Irina Nicolau.
Program: 10.00 - 19.00
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 882

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1352 zile, 15 Iul. 2020

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .