poze targul 100 de tradi ii romane ti
poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti

Târgul 100 de Tradiții Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 9 Octombrie 2020 10:00 - Duminică 11 Octombrie 2020
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Fundaţia Kogaion 115 organizează în perioada 9 – 11 octombrie 2020 târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Intrarea la târg este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei Nr. 3, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai toate regiunile țării: olari din Corund, făuritori de mobilier și decorațiuni din lemn crestat din zona Sucevei, meșteri lingurari din județul Vâlcea, creatoare de ii brodate din Breaza, meșteșugari de chimire din ținutul Moldovei. Vor fi expuse deasemenea costume populare de Muscel și Jina – județul Sibiu, covoare țesute la război din zona Aradului, ceramică pictată cu motive tradiţionale, icoane pe lemn și pe sticlă, măști populare.
Nu vor lipsi nici artizanii cu vestimentație și obiecte decorative pictate manual, uleiuri terapeutice, bijuterii din lemn sau din dantelă, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale.

Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă pregătite după rețete maramureșene, cozonaci moldovenești, plăcinte și sarailii, diferite sortimente de miere, palincă, fructe şi legume proaspăt culese.
Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute: blidare, pristolnice, doniţe, căuce, lăzi de zestre, lingurare, furci şi roţi de tors, fusuri şi vârtelniţe, carte veche. Cunoscutul scriitor Stelian Tănase va fi prezent alături de aceștia, însoțit de noile sale apariții editoriale și gata oricând să povestească despre această lume aparte a negustorilor.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borș de pește, sărmăluţe muntenești la ceaun, fasole cu ciolan, păstrăv la grătar cu mămăliguţă și mujdei. Din mâncărurile de sezon nu pot lipsi mustul și pastrama de oaie.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
Program: 10,00 – 18,00.
Organizator Fundaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1545

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1238 zile, 02 Oct. 2020

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 134

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .