poze targul de craciun bucure ti 2019

Târgul de Crăciun București 2019

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 26 Noiembrie 2019 - Joi 26 Decembrie 2019
Piața Constituției

Categorii: Targuri

Din 28 noiembrie, în Piața Constituției, se deschide Târgul de Crăciun București

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, inaugurează joi, 28 noiembrie 2019, în Piața Constituției, Târgul de Crăciun București, aflat la cea de-a XIII-a ediție, care va fi deschis până pe 26 decembrie.


În aceeași zi, de la ora 19:00, din Târgul de Crăciun București se va aprinde iluminatul festiv în Capitală. Spectacolul de deschidere va fi susținut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj și Loredana & Banda Agurida.


Atracții pentru toată familia


Timp de aproape o lună, artiștii îndrăgiți, muzica bună pentru toate vârstele și gusturile, atelierele de creație pentru copii, patinoarul și caruselul pentru cei mici, ieslea și bradul înalt de 30 de metri, precum și zona de târg, cu produse tradiționale, își așteaptă oaspeții. Târgul de Crăciun București va fi deschis zilnic între orele 11:00 – 22:00, în perioadele 2 – 5 decembrie / 9 – 12 decembrie / 16 – 19 decembrie, cu o prelungire de 30 de minute (11:00 – 22:30) în perioadele 28 – 30 noiembrie / 1 decembrie / 6 – 8 decembrie / 13 – 15 decembrie / 20 – 26 decembrie.


Târg de Crăciun și zonă gastronomică


În cele peste 130 de căsuțe din lemn decorate festiv, bucureștenii și turiștii pot găsi produse tradiționale românești, preparate după rețete ca la mama acasă, de la cozonaci, prăjituri de casă, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnați, murături, vin fiert, brânzeturi, până la obiecte ce se pot constitui în cadouri speciale și inedite pentru cei dragi, decorațiuni de sezon, costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire.


Casa lui Moș Crăciun, elfi și ateliere de creație


Copiii vor putea participa și în acest an la atelierele de creație organizate în primele două weekend-uri la Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției. Astfel, pe 30 noiembrie, între orele 12:00 – 14:00 și pe 1 decembrie, între orele 11:00 – 14:00, cei mici sunt așteptați la atelierul de personalizat globuri, iar pe 7 și 8 decembrie, între orele 11:00 – 14:00, la atelierul de personalizat coronițe de brad.


Tot în primele două weekend-uri, întreaga familie poate vizita Casa lui Moș Crăciun, între 15:00 – 16:30 și se poate bucura de întâlnirea cu elfii Moșului, între orele 17:00 – 22:00. Pe elfii Moșului publicul îi poate saluta până pe 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 / 17:00 – 22:00. Tot la Casa lui Moș Crăciun va avea loc și un spectacol de magie, pe 6 decembrie, între orele 18:00 – 20:00. Cei mici pot lăsa și anul acesta scrisorile cu dorințe în cutia poștală din Casa lui Moș Crăciun.


Moș Crăciun va sosi la Târgul de Crăciun București, pe 13 decembrie, la ora 18:00, propunându-ne, cu această ocazie, un program artistic deosebit: Gașca Zurli, Alina Sorescu și „Picii lu’Soreasca”, Jo & Band, Randi. Moșul și elfii săi vor sta de vorbă cu cei mici zilnic, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 decembrie, pentru a afla direct de la ei ce-și doresc să primească de sărbători. După ultima întâlnire, Moșul își va lua sania și va pleca pentru a pune daruri sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea.


Program artistic


Printre artiștii care-și dau întâlnire cu bucureștenii și oaspeții de pretutindeni ai Târgului de Crăciun București se numără: Horia Brenciu & HB Orchestra, Ștefan Bănică, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Bere Gratis, Holograf, Phoenix, Moonlight Breakfast, Antract, Damian Drăghici & Brothers, Ovidiu Komornyik & OK Band, Nicole Cherry, Connect-R, Bosquito, Elena Gheorghe Band, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate regiunile țării, Ștefan Hrușcă, Narcisa Suciu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin și mulți alții.


Cei care aleg să sărbătorească Ziua Națională la Târgul de Crăciun București vor avea parte de un program artistic impresionant, în seara de 1 decembrie, începând cu ora 18:30 – „Ziua României, Ziua Bucuriei” va aduce laolaltă vedete îndrăgite ale muzicii populare românești, acompaniate de Orchestra Națională „Valahia”, a Primăriei Municipiului București, condusă de Marius Zorilă: Nicolae Mureșan, Niculina Stoican, Margareta Clipa, Petrică Mâţu Stoian, Ştefania Rareş, Nicoleta Voica, Florica Zaha, Gheorghe Turda, Gheorghe Roşoga, Răzvan Rădos şi Corul Cuanticum, Ansamblul folcloric profesionist „Doina Dunării”. Pe scena din Piața Constituției, de Ziua Națională, vor performa și minorități naționale.


„Silent Night” este Concertul extraordinar de Căciun propus tuturor celor care aleg să petreacă Seara de Ajun la Târgul de Crăciun București. Aceștia se vor bucura alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” și soliştii Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Loredana.


Pe 25 decembrie publicul se poate bucura de un program artistic susținut de: Corul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale – condus de arhidiacon Mihail Bucă, corurile de copii „Symbol”, „Allegretto”, „Meloritm”, Ansamblul de copii „Andantino”, Orchestra Metropolitană Bucureşti – condusă de dirijorul Daniel Jinga, Corul Accoustic și soliștii Ana Cebotari, Mirela Vaida, Elianne, Amna, Mihai Mitză Georgescu, Daniel Lazăr, Ianna Novac, Alina Petrică, Iordache Basalic, Alin Stoica, Liviu Indricău.


„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!” – Campania umanitară a Târgului de Crăciun București


Invităm publicul să fie alături de copiii mai puțin favorizați, prin Campania „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială. Perioada de desfășurare a campaniei este 28 noiembrie – 20 Decembrie 2019, iar punctul de donare, cufărul în care pot fi lăsate cărțile și jucăriile, se află chiar la intrarea în Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției.


Intrarea este liberă.


***


Târgul de Crăciun București se află, anul acesta, la cea de-a XIII-a ediție și se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ”Christmas Markets”. Calitatea programului, a ofertei de divertisment și atracțiile pentru cei mici și cei mari, precum și a produselor expuse, a făcut ca, de-a lungul anilor, Târgul organizat de  Primăria Capitalei, prin  creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, să se impună, detașat, și în rândul târgurilor de gen din România. Acesta atrage, anual, peste  un milion de vizitatori – români și străini – în perioada sărbătorilor de iarnă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1986
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1566 zile, 05 Dec. 2019

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .