poze off road

Off-road

Buzau , Buzau. Miercuri 1 Iulie 2009 11:33
Maracineni

Categorii: Jocuri si Concursuri

Numar min/max participanti: 0/999999

Cea mai lungă săptămână off-road

Săptămâna de off-road va debuta cu trialul programat pe 27 iunie, începând cu ora 14.30, la Mărăcineni (jud. Buzău). Spre deosebire de 2008, când trialul a fost programat la finalul competiţiei, în 2009 concurenţii vor avea destul de mult de furcă, fiindcă de această dată nu vor trebui doar să facă show, ci vor fi nevoiţi să evolueze la capacitate maximă pentru că trialul are rolul de prolog.
Practic, în funcţie de rezultatele de la trial va fi stabilită ordinea de start pentru prima zi în munţi a Romanian Extreme Adventure. Duminică, 28 iunie, se va pleca din Buzău, caravana mutându-se până pe 4 iulie la 120 km de oraş, în Carpaţii de Curbură (Masivul Nehoiu), unde, la 1100 m altitudine, va fi stabilit bivuacul (tabăra).
Concurenţii celor trei categorii vor avea de parcurs, în funcţie de clasa la care sunt înscrişi (Extrem sau Open), minimum 50 km zilnic, la care se vor adăuga şi câte două probe speciale. La fel ca la rally-raid, traseul este necunoscut, participanţii urmând să-l descopere cu fiecare metru parcurs. Din acest motiv, navigaţia este foarte importantă, şi dacă la moto aceasta se va face prin GPS, cei de la categoria auto vor utiliza ca instrument de bază road-book-ul. Iar dacă credeţi că nu este aşa de greu, luaţi în considerare că în 2008 doar patru concurenţi de la categoria moto Extrem au reuşit să parcurgă traseul complet în fiecare zi. Iar la auto, mulţi dintre piloţi au ajuns în bivuac după lăsarea serii.
În 2009, traseul Romanian Extreme Adventure va măsura 1680 km şi, pentru că evenimentul îşi doreşte şi să descopere zone noi din România, este creionat într-o zonă complet diferită de cea de anul trecut, când s-a evoluat în apropiere de lacul Mocearu.

Printre piloţii de off-road care vor face show la trialul de pe 27 iunie se numără Gabi Nicolae, primul pilot român care a înscris o maşină în cel mai dificil rally-raid al lumii - Dakar - şi unul dintre cei mai buni piloţi de off-road extrem din România. Categoria moto va fi deosebit de animată prin participarea piloţilor Vectra Racing - Mani Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu şi Alex Gârbacea. Primul este un abonat al competiţiilor extreme, fiind dublu câştigător al Red Bull Romaniacs, medaliat cu argint la International Six Days Enduro şi triplu câştigător al Romanian Extreme Adventure.
Alex Gârbacea şi Romeo Duicu sunt şi ei abonaţi la terminarea în top 10 a Red Bull Romaniacs, dar şi piloţi care evolueză în Campionatul Mondial de Rally-Raid (Romeo Duicu este primul român care a terminat Dakarul în configuranţia America de Sud). În timp ce Marcel Butuza este cel mai bine poziţionat pilot român în clasamentul final al unui sezon din Campionatul Mondial de Rally-Raid, locul 8 în 2007.

La clasa Open a categoriei moto, Dani Oţil şi Krisztian Nagy sunt doi dintre sportivii de urmărit, ambii fiind debutanţi la Romanian Extreme Adventure (Dani a concurat anul trecut doar în trialul acestui eveniment), dar având un mare potenţial şi un scop precis: terminarea celei mai lungi săptămâni de off-road extrem din Europa.

Mai multe detalii: http://www.romanianextremeadventure.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2205
Cuvinte cheie: Offroad , Evenimente Buzau
georgian

Adaugat in urma cu 4970 zile, 01 Iul. 2009

Adaugat de Georgian

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

  • Ai ceva de zis?

    .