poze sarbatoarea floarea de salcam

Sarbatoarea Floarea de Salcam

Buzau , Padina. Duminică 19 Mai 2013 13:00

Categorii: Festivaluri

Duminică, 19 mai, comuna Padina (judeţul Buzău) va găzdui cea de a XI-a ediţie a Sărbătorii Floarea de Salcâm, unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate culturii şi tradiţiilor populare din această zonă a ţării.

Orgnizată anual într-un cadru natural şi primitor - pădurea de salcâmi de la marginea localităţii – sărbătoarea care reuneşte, la ficare ediţie, mii de participanţi, este dedicată în acest an împlinirii a 477 de ani de atestare documentară a localităţii Padina (denumită o perioadă îndelungată Macovei).
Ediţia 2013 este organizată de Primăria Comunei Padina, Consiliul Judeţean Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.
Ca şi la ediţiile precedente, cel mai atractiv element din programul Sărbătorii va fi spectacolul de cântec şi dans popular, care îi va delecta pe cei prezenţi timp de câteva ore. Dintre numeroşii artişti care vor participa în acest an, menţionăm doar câţiva, lăsând invitaţilor plăcerea de a descoperi la faţa locului ce alte surprize le-au mai pregătit organizatorii: Gelu Voicu, Nicolae Rotaru, Ansamblul de dansuri populare Macoveiul din Padina, Ansamblul Ciuleandra din Pogoanele şi Ansamblul Plaiurile Mioriţei al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă din Buzău.
Pentru detalii suplimentare, va rugam sa v adresati Primariei Comunei Padina. Tel.: 0238-534173, fax: 0238-531958.

Mai multe detalii: http://www.primariapadina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1315

Eveniment postat de organizator

veronica basturea

Adaugat in urma cu 3991 zile, 16 Mai. 2013

Adaugat de Primaria Padina

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .