poze muzeul judetean de etnografie si al regimentului de granita se reseschide in caransebes

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă se reseschide in Caransebes

Caras-Severin , Caransebes. Miercuri 8 Septembrie 2010 12:00 - Marţi 30 Noiembrie 2010
Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă îşi redeschide porţile pentru vizitatori. Astfel, joi, 8 septembrie, va avea loc vernisajul expoziţiei cu titlul „Din patrimoniul muzeului caransebeşean”. Cu acest prilej, vor fi expuse, în premieră, statuia Împărătesei Sisi, precum şi bijuterii descoperite la Biserica Medievală în centrul oraşului.

„Vizitatorii vor avea ocazia să admire frumuseţea statuii despre existenţa căreia nu se mai ştia nimic, până în 2000, când a fost descoperită întâmplător, ne-a declarat Bogdana Branca, muzeograf. De asemenea, oferim posibilitatea celor interesaţi să se fotografieze alături de statuia celei mai frumoase femei a Imperiului Austro-Ungar. Totodată, expoziţia va fi completată de un schelet descoperit într-o criptă a bisericii, alături de care vom expune câteva din bijuteriile medievale din tezaurul instituţiei noastre”.

Vernisajul va avea loc la ora 12, în sălile amenajate la parterul muzeului. În deschiderea manifestării, va vorbi asistenţei dr. Adrian Ardeţ, directorul instituţiei, iar prezentarea exponatelor va fi făcută de specialişti în domeniu din Banat.

Mai multe detalii: http://www.argument-cs.ro

Comenteaza pe Facebook
valentin

Adaugat in urma cu 4975 zile, 04 Sep. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

  • Ai ceva de zis?

    .