poze festival sarbatorile cetatii caransebes

Festival:" Sărbătorile Cetăţii" - Caransebes

Caras-Severin , Caransebes. Vineri 10 Septembrie 2010 17:00 - Duminică 12 Septembrie 2010

Categorii: Festivaluri

Festival:" Sărbătorile Cetăţii"

Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” organizează în perioada 10-12 septembrie cea de-a VII-a ediţie a Sărbătorilor Cetăţii. Sărbătoarea va debuta, ca de fiecare dată, vineri, la ora 17, cu Parada tuturor participanţilor.

Va fi urmat traseul: Piaţa Revoluţiei, străzile Libertăţii, Mihai Viteazu, Ardealului, C.D. Loga, până în Piaţa General Dragalina. Începând de la ora 18, este prevăzut să înceapă un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile „Armenişana” din Armeniş, „Doina Banatului” din Caransebeş, „Gugulanul” din Borlova, „Banatul” din Timişoara şi soliştii Cristina Tăcină, Aurelia Ardeleanu, Viorica Magda, Ion Luca Jurjescu, Liliana Laichici şi Maria Didraga.

Începând cu ora 21, centrul oraşului va fi ocupat de reprezentanţi ai Evului Mediu apropiat. Astfel, trupa „Gladius Dei” din Sibiu va prezenta un spactacol medieval cu foc, trupa „Nosa” din Bistriţa va încânta asistenţa cu dansuri medievale, „Păpuşile medievale urişe” din Bistriţa vor prezenta un program de animaţie, iar trupa „Shadow” din Timişoara va susţine un spectacol cu cimpoaie şi tobe. Seara se va încheia cu un spectacol de jonglerii şi animaţie cu foc.

Sâmbătă, 11 septembrie, începând de la ora 19, este programat un spectacol medieval cu cavaleri susţinut de trupa „Gladius Dei”, urmat de dansurile medievale ale trupei „Nosa”, de „Stegarii din Sibiu” cu un moment de jonglerie cu steaguri, animaţie cu trupa de „Păpuşi medievale uriaşe” şi cei de la „Shadow & Irish Way” din Bucureşti, cu un spectacol de muzică şi dansuri irlandeze. Pe scenă vor urca apoi membrii trupei „Argotica” din Sibiu, care vor prezenta un show de dansuri medievale, iar seara se va încheia cu un spectacol medieval cu foc susţinut de cei de la „Gladius Dei”.

Duminică, între orele 9 şi 13, va fi oficiată slujba de târnosire a Catedralei „Învierea Domnului” din centrul municipiului şi Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul României. Seara, începând de la ora 19.30, va avea loc un concert extraordinar susţinut de trupele „Senseless”, „Ultimul tren”, „Still born” şi Yazz Stereotype” din Ungaria, urmat de membrii formaţiei „Voltaj”.

Mai multe detalii: http://www.argument-cs.ro

Comenteaza pe Facebook
valentin

Adaugat in urma cu 4955 zile, 04 Sep. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

  • Ai ceva de zis?

    .