poze  saptamana literaturii la caransebes

"Săptămâna literaturii" la Caransebes

Caras-Severin , Caransebes. Luni 10 Mai 2010 13:00 - Vineri 14 Mai 2010

Categorii: Festivaluri

"Săptămâna literaturii" la Caransebes

La Caransebeş se va desfăşura săptămâna viitoare o amplă acţiune culturală. Manifestarea poartă titlul „Săptămâna literaturii” şi va debuta luni, 10 mai, la ora 13, în amfiteatrul Liceului Pedagogic „C.D. Loga”.

Cu acest prilej, sub genericul „Lucian Blaga – O incursiune în imaginar”, va avea loc prezentarea filmului „Mitul creaţiei”; expunerea reperelor biografice şi artistice ale prozei şi poeziei lui Blaga şi expoziţia de pictură „Imaginarul blagian”. Acţiunea va fi coordonată de prof. Ariana Covaci, prof. Sorina Jurj şi prof. Nicoleta Terinte.

Marţi, 11 mai, de la ora 12, în Biblioteca Liceului Pedagogic „C.D. Loga”, va avea loc o „Întâlnire cu poezia contemporană”, prilej cu care va avea loc prezentarea cărţii „Ferestre pentru labirint” a poetului Nicolae Sârbu, urmată de dezbateri pe marginea evoluţiei poeziei contemporane. Invitaţi sunt Nicolae Sârbu, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, Gheorghe Jurma, directorul editurii „Tim”, şi Ioan Jorz, poet şi critic literar.

În cea de-a treia zi a manifestării, miercuri, 12 mai, de la ora 12, în Sala de conferinţe a Cercului Militar, sub genericul „Eroii bănăţeni reflectaţi în literatura română” se va desfăşura un moment dedicat patrioţilor noştri: generalul de divizie Moise Groza şi generalul de brigadă Ion Dragalina, moment urmat de expunerea unor momente de vitejie ale eroilor bănăţeni. În aceeaşi zi, de la ora 17, în sala de lectură a Bibliotecii Municipale va avea loc o întâlnire cu scriitori de la revista şi cenaclul „Banat” Lugoj. Cu această ocazie va fi organizată o masă rotundă la care vor participa membrii cenaclului „Banat” din Lugoj, cei ai cenaclului „Interferenţe” din Caransebeş şi elevi de liceu.

Joi, 13 mai, de la ora 10, la Biblioteca Municipală „Mihail Halici” este programată o „Incursiune în paradisul cărţilor”. Acţiunea are drept scop familiarizarea copiilor cu oferta Bibliotecii Municipale, prin organizarea unei prezentări a fondului de carte existent şi a unor noţiuni de bază în ceea ce priveşte derularea activităţii în cadrul instituţiei.
Manifestarea culturală se va încheia vineri, 14 mai, de la ora 12.00, în sala de festivităţi a Cercului Militar. Sub genericul „Lirica românească în trei ipostaze definitorii: Eminescu-Bacovia-Blaga”, va avea loc un concurs de recitare şi vor fi acordate diplome şi premii.

Proiectul este coordonat de prof. dr. Nicolae Borlovan şi este organizat de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, Biblioteca Municipală „Mihail Halici”, Liceul Pedagogic „C.D. Loga” şi Cercul Militar Caransebeş.

Mai multe detalii: http://www.argument-cs.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1250
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5100 zile, 08 Mai. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .