poze eveniment cultural la libraria semn de carte resita

Eveniment cultural la Libraria Semn de Carte - Resita

Caras-Severin , Resita. Miercuri 1 Septembrie 2010 18:00
Libraria "Semn de Carte"

Categorii: Conferinte si Seminarii , Muzica si Concerte

Eveniment cultural la Libraria Semn de Carte

Librăria “Semn de Carte” din Reşiţa organizează şi găzduieşte o nouă manifestare care îmbină muzica şi poezia, după ce experimentul de săptămâna trecută a fost un succes. Miercuri, 1 septembrie, de la ora 18, Metarsis-ul reşiţean propune întâlnirea, cu doi bănăţeni de “fală”, poetul Costel Stancu din Reşiţa şi cantautoarea Didina Curea din Oţelu-Roşu. Evenimentul este recomandat şi susţinut de Studioul Regional Radio Reşiţa.

Costel Stancu, “Inghiţitorul de creioane”, acest personaj asemeni înghiţitorului de săbii sau de flăcari, evidenţiat, dupa cum îl caracterizează criticul şi editorul Ghorghe Jurma în postfaţa volumului ca executând “primejdioase numere …de circ, forme de confruntare extremă a vieţii cu moartea… Teama de moarte însoţeşte însa permanent un astfel de joc…Indiferent de ipostaze, jocul e de fapt unul singur, cel descris şi de alti poeţi ai lumii, tragicul joc cu moartea…”Nascut la 02.05.1970 la Vânju-Mare în Mehedinţi, Costel Stancu trăieşte şi scrie în Reşiţa. Membru al Uniunii Scriitorilor din România -Filiala Timişoara din 2008 şi al Cenaclului literar Semenicul (1987) , a publicat : “Terapia caderii în gol” si “Dominic sau despre imitaţia umbrei” ( ambele aparute la editura Hestia-1995), “Maştile solitudinii” (Marineasa-1997), “Golurile din pâine” (Marineasa 1998), “Fluturele cu o singura aripă” (Timpul-2000), “Arta imaginaţiei”- antologie (Vinea-2001), ”Cântarul cu apă”, “Vânătoarea promisă” si “Ieşirea din peştera” ( Marineasa-2002, 2003 si 2005) şi “Inghiţitorul de creioane” (Tim-2009).

Didina Curea s-a nascut tot în anul 1970 dar la 27 decembrie la Oţelu-Roşu (Ferdinandsberg), într-o familie multietnica (germani, maghiari, români) -precum numeroase familii din Banatul Montan- şi cântă de la 12 ani. A fost voce a renumitului cor de copii ”Voinicelul” (dirijor prof. Adriana Ponoran – Caciuc), dansatoare în formaţia Forumului German dar şi câştigătoare a locului I la Concursul de Creaţie a Muzicii Germane – 1999, membră a cenaclului “Totuşi Iubirea” – 2004, câştigătoare a numeroase premii la festivaluri naţionale: “Poarta sărutului” Tg.Jiu – premiul I (2006), “Coroana” Braşov – premiul II (2007), “Omul cu chitara” Bucureşti. Didina Curea participă la numeroase festivaluri de muzica folk cum ar fi cel de la Loveth – Bulgaria, Folk you, Piatra – Neamţ, Vama Veche. In 2008, alături de trei membrii ai trupei clujene Hazard scoate primul ei disc intitulat “Nu mai sunt eu”. Semn de Carte* vă asteaptă la o nouă întâlnire de suflet cu muzica şi poemul de bună calitate, sub bolta viţei de vie, în ORAŞUL CU POEŢI, strada Libertăţii 13. Camelia Duca

Mai multe detalii: http://www.radio-resita.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1428
Cuvinte cheie: Resita
andrei

Adaugat in urma cu 4979 zile, 01 Sep. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

  • Ai ceva de zis?

    .