poze zilele culturale bontidene bontida

Zilele Culturale Bontidene - Bontida

Cluj , Bontida. Sâmbătă 28 August 2010 - Duminică 29 August 2010
Castelul Bánffy

Categorii: Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme , Sport si Excursii , Targuri

Evenimente si activitati culturale

Fundatia Transylvania Trust si Primaria Comunei Bontida organizeaza in perioada 28-29 august 2010 a noua editie a Zilelor Culturale Bontidene, care va avea loc la Castelul Bánffy, Bontida.

In cadrul Zilelor Culturale Bontidene, in Castelul Bánffy din Bontida, se vor desfasura evenimente si activitati culturale pe durata unui sfarsit de saptamana.

Evenimentul sustine implicarea tuturor nationalitatilor care traiesc la Bontida: romani, maghiari si rromi prin muzica si dans.

Festivalul este organizat anual, in ultimul week-end al lunii august, pentru promovarea si mediatizarea castelului si de asemenea folosirea de catre societate a conceptului de monument istoric de importanta internationala.

Programul din acest an cuprinde demonstratii hipice si demonstratia nocturna de calarie la lumina tortelor organizata de domnul Lajos Demartini si calaretii din Stana. Nu vor lipsi concertele de muzica usoara, jazz, blues, folk, muzica populara, simfonica, formatiile principale fiind DIRECTIA 5, PIRAMIS, Trupa de acoperire, Role, Transilvania Brass, Ansamblul Passeggio, Mazel Tov. Vor mai avea loc spectacole de teatru de papusi, spectacol de iluzionism, concurs de gatit, dansuri populare ale ansamblului folcloric Dor Transilvan, Bogáncs etc.

Printre programele paralele se numara o serie de activitati mestesugaresti implicand insirare de margele, cusaturi, cioplire in lemn si olarit. Evenimentul va implica de asemenea targul de antichitati organizat de Ernest Anticariat, expozitii, demonstratie si initiere in pictura de mobila taraneasca, programe de cercetasie pentru copii, etc.

Program detaliat in curand pe site-ul: www.heritagetraining-banffycastle.org.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1721
monica

Adaugat in urma cu 4992 zile, 20 Aug. 2010

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

  • Ai ceva de zis?

    .