poze zilele facultatii de inginerie electrica

Zilele Facultatii de Inginerie Electrica

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 14 Aprilie 2011 - Vineri 15 Aprilie 2011
Universitatea Tehnica

Categorii: Alte Evenimente

Evenimentul se adreseaza atat studentilor si profesorilor facultatii, cat si profesorilor din invatamantul preuniversitar si elevilor interesati de domeniul electric

Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, organizeaza Zilele Facultatii de Inginerie Electrica, in colaborare cu Liga Studentilor din Ingineria Electrica ProFIE si Organizatia studenteasca europeana a universitatii, BEST Cluj-Napoca. Acestea vor avea loc in perioada 14 - 15 aprlie 2011, in cladirile din str. George Baritiu 25, 26, respectiv din str. Observatorului nr. 2, Cluj-Napoca.

In cadrul Zilelor Facultatii de Inginerie Electrica se vor desfasura activitati precum: concursuri profesionale pentru studenti si elevi, competitii sportive intre studenti si profesori, precum si un workshop dedestinat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar interesate in imbunatatirea metodelor de predare, a materiilor stiintifice si tehnice, in colegii, licee si grupuri scolare.

Zilele Facultatii de Inginerie Electrica isi propun sa asigure desfasurarea competitiilor tehnice pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a intr-un cadru universitar. Ocupantii locurilor 1, 2 si 3, absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat sau cu o diploma echivalenta cu aceasta, se vor putea inscrie la Facultatea de Inginerie Electrica, urmand sa fie admisi fara concurs pe locurile de la buget. De asemenea, studentii acestei facultati au ocazia sa puna in practica cunostintele dobandite de-a lungul anilor de studiu si sa interactioneze cu profesorii lor prin activitatile profesionale, stiintifice si sportive comune.

Editia a II-a a concursului de “Modelare si simulare in Inginerie Electrica si Inginerie Energetica”, MoSim 2011, va avea loc in data de 14 aprilie, incepand cu ora 9.00. Anul acesta tema concursului este “Modelarea si simularea numerica a problemelor de camp electromagnetic si a circuitelor electrice”. Competitia se adreseaza tuturor studentilor cu preocupari in modelarea si simularea pe calculator. In cadrul concursului “Antreprenoriat de succes in Inginerie Electrica” elevii/studentii vor realiza un plan de marketing pentru deschiderea unei afaceri inovative in domeniul Ingineriei Electrice, fiind necesar sa demonstreze prin calcule realiste fezabilitatea proiectului (amortizarea si profitabilitatea lui in timp).

Competitia urmareste evaluarea abilitatilor antreprenoriale dobandite de elevi/studenti prin lansarea unei idei de business fezabile (produs /serviciu din domeniul Ingineriei Electrice).

Prezentarea in fata juriului va avea loc in data de 14 aprilie 2011, incepand cu ora 10:00. La concursul programare „Informatica si Inginerie electrica”, din data de 15 aprilie 2010, incepand cu ora 9.00, elevii din clasele a XI-a si a XII-a, se pot inscrie individual sau in echipe de cate 5. Elevii vor trebui sa realizeze un program utilizand limbajele C sau C++ in mediul de programare Visual C++. Activitatea are ca scopuri testarea modului in care acestia si-au format deprinderile si aptitudinile de rezolvare a unei probleme prin implementare in limbajul de programare C/C++ si promovarea valorilor in domeniul informaticii.

Concursul ELECTROTEHNIADA – “Creativitate in stiinta si tehnologii”, ajuns la editia a II-a, are doua sectiuni, cea dedicata studentilor si cea dedicata elevilor din invatamantul liceal tehnic, cu aptitudini si inclinatii practice deosebite pentru domeniul ingineriei electrice. Competitia va avea loc in data de 15 aprilie 2011, incepand cu ora 9.00 in corpul de laboratoare al UTCN din str.Observatorului, nr.2. Elevii pot participa individual sau in echipe formate din maxim 5 elevi. Acestia vor beneficia de coordonare din partea profesorilor sau a instructorilor de specialitate, pana la desfasurarea concursului. Participantii sunt stimulati in a gasi idei tehnice pe care sa le realizeze si practic.

Competitia este si o ocazie buna de a se exersa sistematizarea si prezentarea activitatii echipelor inscrise la concurs. Concursul se va desfasura pe urmatoarele categorii de elevi: elevi de la invatamantul liceal tehnic si elevi care participa la cercurile tehnico-aplicative din cadrul palatelor/cluburilor elevilor. Sectiunea dedicata studentilor are ca scop stimularea dezvoltarii creativitatii tehnice si a simtului ingineresc al studentilor acestei facultati, ca viitori ingineri de profil electric, energetic si stiinte ingineresti aplicate. Studentii au ocazia sa realizeze o activitate de cercetare proprie sau propusa de un coordonator.

Participantii sunt stimulati in a propune idei, proiecte, solutii tehnice. Workshop-ul „Educatie tehnica si tehnologii educationale pentru dezvoltare durabila”, ce va avea loc in data de 15 aprilie 2011, incepand cu ora 10, va aduce impreuna profesori din invatamantul preuniversitar, profesori din UTC-N, reprezentanti ai studentilor si elevilor. Scopul workshop-ului il reprezinta dezvoltarea colaborarii pe probleme didactice si stiintifice intre mediul preuniversitar si universitar.

De asemenea, se va discuta despre imbunatatirea modului de predare a materiilor tehnice prin utilizarea de tehnici educationale moderne, modalitati de sporire al interesului elevilor pentru stiintele aplicate. Pe langa aceste activitati, se vor desfasura competitii sportive, de inot, fotbal si tenis de masa, la care vor participa atat studentii cat si cadre didactice ale Facultatii de Inginerie Electrica, cu scopul imbunatatirii comunicarii intre studenti si profesori intr-un cadru neoficial.

Mai multe detalii: http://cluj.24fun.ro/evenimente/zilele_facultatii_de_inginerie_electrica-20021.html

Comenteaza pe Facebook
monica

Adaugat in urma cu 4762 zile, 11 Apr. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .